Кастелфолит де ла Рока – да живееш на ръба

Къщи, накацали върху базалтови скали, някои от тях буквално на ръба на дълбока пропаст – погледнат отдалеч, Кастелфолит де ла Рока има мистично излъчване и някак дори изглежда страшен. Не е ли твърде опасно да се живее в тези постройки?

kastelfolit_spain1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Колкото повече се приближавате, толкова повече възприятието за видяното се променя. Тесни улички, спиращи дъха пейзажи, вековни сгради, каменни стени, базалтови скали – едно от най-малките градчета в Каталуния определено е и супер впечатляващо.

Castellfollit-de-la Roca-3

Всеизвестен е фактът, че базалтовите скали са продукт на вулканичната дейност. Скалата, върху която е разположен Кастелфолит де ла Рока, е висока над 50 метра и има дължина от повече от километър. Образувала се е чрез наслагването на потоци лава, а полученият резултат – базалтовата скала, успешно се използва за промишлени и декоративни цели, например за паважа на стария град, за камините, за украса на самите къщи. По-голямата част от жилищата също са построени с материали от вулканичната скала. Това му е уникалното на градчето – природата твори, а ние успяваме да превърнем произведенията й в невиждана атракция.

Castellfollit-de-la Roca-6

Кастелфолит де ла Рока се намира в провинцията Хирона в Испания и се радва на около 1000 местни жители, както и на много гости. Драматичното му разположение на ръба на пропастта смайва туристите. Добавете към това и реките Флувия и Торонел, които допълват пейзажа, кротко минавайки покрай скалите, и ще разберете защо това каталунско бижу наистина си заслужава да се посети!

Castellfollit-de-la Roca-4

Castellfollit-de-la Roca-5

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!