Кападокия – приказната земя на красивите коне

С пейзажи, които напомнят необикновена лунна картина, причудливи скални образувания и уникални архитектурни забележителности, Кападокия заслужено е сред най-популярните туристически дестинации в света. В превод името на тази историческа област в Мала Азия означава „земя на красивите коне“ – и то идва от стадата прелестни диви коне с дълги гриви, които препускат из фантастичните местности там. И днес можете чрез езда да ги разгледате, но все пак най-популярният и препоръчван начин да се насладите на сюрреалистичната красота на Кападокия е от въздуха.

hot-air-ballooning-436445_1280


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Точно затова най-известната атракция в Кападокия е пътуването с балон. От ранни зори безброй разноцветни балони с горещ въздух плуват в ясното небе и от тях туристите разглеждат невероятните скални обраузвания, известни като „комините на феите“.

header_Cappadocia-640x415

Наблюдавано отстрани, това пътешествие представлява гледка, която не може да бъде видяна никъде другаде по света.

balloon-343353_1280

fairy-chimneys-64561_1280

cappadocia-277034_1280

Зрелищният пейзаж, който блести под лъчите на слънцето в нюанси от розово до синьо, кара всеки да се чувства така, сякаш пред очите му е оживяла някоя вълшебна приказка. Усещането се засилва още повече от необичайните пещерни хотели, в които можете да отседнете – вградени в скалите, също като манастирите и църквите, издълбани в камъка от ранните християни. Някои от подземните постройки достигат до осем етажа под земята, а учените и до днес се удивляват от сложността им и майсторството, с които са изградени.

Goreme-Cappadocia2

Разглеждането на къщите, църквите и манастирите в националния парк Гьореме, издялани в меките варовикови скали, е задължителна част от програмата на всеки турист в Кападокия.

cappadocia-tour-by-plane-1

cappadocia-turkey1

Освен с невероятната си природа и архитектурни забележителности, Кападокия ще ви покори и с удоволствието да се потопите в красотата на местните културни и кулинарни традиции. Районът е известен с производството на вино, а като спомен от това прелестно място можете да си вземете виртуозно изрисувани ръчно изработени съдове от грънчари, които са наследили занаята от своите деди и прадеди. И след това дълго да разказвате за чудесата, които природата и хората заедно са създали в приказната земя на красивите коне.

Cappadocia (1)

cappadocia-331027_1280

uchisar-277031_1280

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!