Какво задължително трябва да видите, когато сте в Рио де Жанейро

Значението на Рио де Жанейро на португалски е януарска вода. Градът, намиращ се в Югоизточна Бразилия, е вторият по големина в страната след Сао Пауло.
Най-популярната забележителност в Рио безспорно е хълмът Корковадо, на който се намира прочутата статуя на Иисус Христос, наречена Христос Спасителя. Няма как да не сте чували и за карнавала, който се провежда там всяка година.

Климатът на Рио де Жанейро е тропичен саванен и се отличава с продължителни дъждовни периоди от декември до март, така че планирайте посещението си там в други месеци. Температурите рядко надхвърлят 40°C във вътрешността, а максималните температури достигат до 28°C всеки месец.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Ето и нещата, които задължително трябва да видите, когато сте в Рио!

Корковадо/Corcovado – Статуята на Иисус Христос. Корковадо е наименованието на планината, в полите на която е разположен неповторимият Рио де Жанейро. Това емблематично бразилско възвишение достига височина 710 метра. Величествената гледка от статуята на Иисус Христос над 10-милионния град спира дъха. Самата статуя е висока 39,6 м, а до нея се стига с малко влакче, което тръгва от квартала Козме Велйо, преминава през тропически гори, след което стига до подножието на самата статуя. Другият вариант е с такси по криволичещия път до върха.
Работното време е от 8:00 до 18:00 часа, като входната такса е около 20 долара, в които влиза и пътуването с влакчето до върха.

Захарната Глава (Pao de Azucar) също е един от символите на Рио. Нарича се така заради приликата му с формата на бучките захар. Страхотно място, откъдето може да се полюбувате на зашеметяващата гледка към града, Корковадо и океана. До Захарната глава се стига чрез кабинков лифт от центъра на Рио.

Плажът Копакабана е най-най-йай-известният плаж в света. Първоначално Копакабана е било малко безизвестно рибарско селце, но с построяването на луксозния хотел Копакабана Палас през 1923 г. славата на квартала и лазурната брегова линия се разраства и започва постепенно да привлича все повече туристи.

Плажната ивица е залепена до тази на Ипанема, така че реално двата плажа са едно цяло и само краските на пешеходната алея определят границите им. Нощният живот на Копакабана е пъстър и забавен – за всеки може да се намери по нещо. На самия крайбрежен булевард Авенида Атлантика са концентрирани едни от най-добрите заведения – кафенета, ресторанти, барове и дистотеки.

Карнавалът в Рио е най-популярното събитие не само в Бразилия – едва ли има човек по света, който да не е чувал за него. 5 дни танци, пищни костюми и неповторимия ритъм на самбата! Всяка година хиляди туристи от цял свят пристигат, за да видят на живо това зашеметяващо зрелище. Подготовката за карнавала, който се провежда за първи път през 1723 г., трае с месеци, а резултатът е повече от впечатляващ.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!