Историята на влюбените пътешественици, които живеят с 14 лева на ден

Те са младо семейство от Полша, което обича да пътува. Признават, че нямат много пари, но това не ги спира да сбъдват мечтите си.  За 5 години са навъртели общо 150 хиляди километра, посетили са 5 континента и са прекосили над 50 държави. Всичко това със скромен ван на стойност 600 долара или малко над 1000 лева. В същото време не плащат за спане, тъй като спят в личното си возило или тенти и се хранят с това, което си сготвят.

Виж още: Сирия – в изгубената Палмира


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Всичко това им помага да преживяват с 8 долара на ден. Сума, достатъчна за всички техни нужди. Влюбената двойка признава, че най-големият им разход е горивото. Именно затова те возят и други хора, за да разделят сумата за бензин. Допълват, че не карат бързо, за да спестяват разхода, а освен това има хора, които желаят да си купят картичка от тях от различни дестинации, която е на цената на 1 л. гориво за колата.

DCIM101GOPROG1609189.

Не ходят на ресторанти и хотели, но признават, че има хора, които ги приемат в домовете си на драго сърце. Когато колата се развали я ремонтират сами, защото по време на дългите пътешествия са усвоили голяма част от този занаят. В случаите, в които се наложи колата да бъде прегледана от механик, не им взимат пари, защото са впечатлени от начин им на живот. Самите автомонтьори желаели да помогнат и да бъдат част от тяхното приключение, което не ни се вярва да се случи в България.

IMG_6363

Пътешествениците имат и личен душ, който е позициониран на покрива на вана с капацитет от 150 литра вода, което допълнително спестява излишни разходи. Допълват, че използват ферибот, когато се налага да прекосяват различни водни препятствия, а за това също имат решение – спонсори. Когато се е налага да прекосят океана между Австралия и САЩ, фирма е заплатила разходите, а в замяна са сложили тяхно лого върху колата.

Техният блог е най-следеният в Полша, което също им носи приходи. Докарват пари и от рекламни видеа от екзотични места и от фотосесии с различна рекламна насоченост.

brugia siedzimy
DCIM100GOPROG0110159.
DCIM100GOPROG0123521.
DCIM100GOPROG0208282.
IMG_6088

За Владимир