За Белиз с любов… вижте 10 от най-хубавите острова в страната

Белиз може да предложи много на туристите, особено на тези, които обичат океана, палмите и белия пясък. В тази красива страна можете да видите зашеметяващи коралови рифове, буйни джунгли, както и най-големия бариерен риф на северното полукълбо. Това е и единствената държава в Централна Америка, където официалният език е английският.
Насладете се на 10 от най-очарователните острови тук, макар и само чрез снимки… засега! 🙂

10. Silk Caye

Silk Caye е прекрасен малък остров. Страхотните бистри води около него изобилстват от морски живот.

silk_caye

9. Glover’s Reef Atoll

Този изключителен атол се състои от пет острова и е много популярен сред гмуркачите и водолазите.

glover's reef atoll

8. South Water Caye

Малкият остров South Water Caye е тропически скъпоценен камък. Намира се в South Water Caye Marine Reserve – най-големият защитен морски парк в Белиз. Това прави мястото рай за водолази и гмуркачи.

south-water-caye

7. Goff’s Caye

Гофс Кайе се намира на 30 минути с лодка от Белиз. Местоположението му е на Белизийския бариерен риф, което допринася гмуркането да е едно от главните занимания тук.

goffs_caye

6. St.George’s Caye

Курортът „Сейнт Джордж”, намиращ се на този остров, разполага със страхотни бунгала “на кокили” във водата. Обстановката е много романтична и не е разрешено на деца под 15 години да посещават мястото.

St.George's Caye

5. Tobacco Caye

Посетителите на този остров могат да си изберат от 6 различни малки и скромни хижи, в които да се отдадат на почивка. Мястото е отлично за гмуркане.

tobacco_caye

4. Laughingbird Caye

Този малък атол е подходящо място за туристи, гмуркачи и всеки, който иска да си устрои една приятна еднодневна екскурзия. Също така, това е защитен национален парк, чиито води предлагат разнообразие от морски живот.laughingbird-caye

3. Half Moon Caye

Любителите на природата несъмнено ще се влюбят в Half Moon Caye – национален парк и първата защитена морска зона на Белиз. Мястото е дом на над 90 различни вида птици, както и интересни влечуги. Местоположението му е в югоизточната част на Lighthouse Reef, където се намира и може би най-известното място за гмуркане в Белиз – Великата синя дупка (Great Blue Hole).

half_moon_caye

2. Caye Caulker

Един от най-известните острови в Белиз се слави с непринудена атмосфера, ниски цени и изобилие от барове и ресторанти. На острова има множество водолазни магазини и можете да участвате във водолазни обиколки.

caye caulker belize caribbean

1. Ambergris Caye

Този остров е най-големият сред стотиците малки острови в Белиз и приютява около 7 000 души. На него можете да откриете голям брой ресторанти, барове и места за настаняване.

ambergris_caye

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!