Защо Ванкувър е Северният Холивуд?

Дори за стандартите на Северна Америка, Ванкувър се оказва доста млад град. Но липсващата история, древни сведения, руини и паметници са идеално компенсирани от даденостите на природата. Ванкувър, заобиколен от планини и плажове, се оказва едновременно градска и природна площадка – шик атмосфера, модни бутици, заведения за хранене, луднали на тема „био“… Всичко това успява да спечели на града прякора „Северен Холивуд“.

vancouver-1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

vancouver-2

vancouver-3

vancouver-4

От друга страна, западният край на Канада привлича посетителите с възможностите за туризъм, преходи, планинско колоездене, каяк, рафтинг и ски. 11 мили плажове пък съблазняват през топлата част от годината.

vancouver-5

Ванкувър се оказва една разнообразна възможност за бягство за всеки пътешественик. Казват, че му е писано да бъде място, в което да се наслаждаваш на всичко, което е на открито. Умерен климат, дъжд в излишък, буйни външни пространства и паркове, които пълнят погледа на минувачите с красота – Ванкувър разполага с няколко градски парка от по 1000 дка зеленина, а също и с уникална ботаническа градина, която очарова с видовете растения.

vancouver-6

vancouver-7

vancouver-8

Истинска тръпка е и разходката по висящия мост Капилано, който се извисява на 70 метра височина над едноименната река.

vancouver-9

vancouver-10

Повечето гости на Ванкувър не пропускат възможността да разгледат големия Аквариум, който събира под един покрив над 50 000 различни животни, принадлежащи към 796 различни вида. Истинска атракция за малки и големи са пресъздадените сцени от Тропиците, Амазония, Арктика, Австралия.

vancouver-11

vancouver-12

Ванкувър оставя впечатление за нещо ново, лъскаво, подредено и специално проектирано така, че изгражда представата за бъдеще: небостъргачи, идеална инфраструктура, стъклени сгради и уредени градски и крайградски пространства. Сякаш създаден нарочно така, градът определено напомня за типичния за САЩ архитектурен вид и стил на мегаполисите, но едновременно с това, някак ненатрапчиво, изгражда и свой собствен облик.

vancouver-13

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!