Замъкът Йоханисбург - когато защитните стени се превърнат в цветни градини

Само на 40 км от Франкфурт на брега на река Майн в град Ашафенбург е разположен един от символите на Възраждането в Германия – замъкът Йоханисбург. През периода на Възраждането той е бил много важна крепост, а днес околностите му са любимо място за излет и почивка на много германци.

Йоханисбург, Ашафенбург, Германия, замък


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Между 17-ти и 19-ти век замакът е служел за втора официална резиденция на архиепископите на Майнц. Строежът на впечатляващото съоръжение отнема 9 години – между 1605 и 1614 г. Вътрешността на възрожденската крепост е също толкова впечатляваща, колкото и външността. Замъкът е строен с червен пясък, който е типичен за района на Ашафенбург. Предназначението му да служи за място, на което архиепископите да намират отдих и покой, определя и старанието, което е вложено при формирането на детайлите във вътрешността. След последните реконструкции днес вътрешната част на замъка е в стила на класицизма.

Посетителите му могат да разгледат и уестминстърската църква, която е превърната в галерия. Там са изложени различни религиозни одежди.

В Йоханисбург можете да видите и най-голямата колекция в света на архитектурни макети, направени от корков материал. Необичайното изложение впечатлява с множеството събрани сграда и майсторството в изработката на макетите.

Йоханисбург, Ашафенбург, Германия

През 18 век районът около замъка добива нов облик. Защитните стени вече не са необходими, както и изкопите, и на тяхно място се появяват цветни градини, лозя, плодови и зеленчукови насаждения.

Йоханисбург, Ашафенбург, Германия

За Кристина
Да разкажеш за свое пътуване е като отново да го преживееш. Точно затова, подтикната от моя приятелка, започнах да пиша и разказвам, и минавам отново по пътищата, които вече бяха прекосени. Пътувайки обаче винаги се ръководя от крилата мисъл: В живота не е важно откъде идваш и къде отиваш - важното е по пътя да си щастлив. А и в крайна сметка целият живот си е едно пътуване...