Езерото Луис – пейзажът, който ще ви спре дъха

Ако лятото ви се струва прекалено горещо и не обичате да събирате слънчеви лъчи по цял ден, въртейки се като пумпал на плажа, има и други местенца, които предлагат прохлада, впечатляваща природа, гледка за милион долара и ледена вода, буквално! Едно от тях е езерото Луис в националния парк Банф.

1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Езерото Луис се намира в Алберта, Канада. Леденият басейн е разположен в Националния парк Банф на 5 км от едноименното селце и магистралата, която пресича цяла Канада. Езерото носи името на принцеса Луис Каролина Алберта (1848 – 1939), четвъртата дъщеря на кралица Виктория и жена на Маркиза от Лорн, който бил и генерален губернатор на Канада от 1878 до 1883 година.

3

Изумруденият син цвят на водата се получава, когато при топенето на водата от скалите се отронват частици, стичащи се от ледниците. Езерото е с площ 8 кв. км и се оттича през залива Луис в река Боу. Заливчето е дълго 3 км. На източния бряг на езерото е разположен луксозен хотел, построен през първото десетилетие на 20 век от канадската тихоокеанска железница – Chateau Lake Louise.

5.0.2

Езерото Луис е атрактивна и привлекателна туристическа дестинация, любима не само на канадците. И езерото, и целият Национален парк Банф впечатляват с природните си красоти. Това е най-старият национален парк на Канада, създаден през 1885 г. в Rocky Mountains. Различен е с това, че в него са се запазили много глетчери, ледници и ледени полета от хиляди години насам.

banff-national-park-480856_1280

Екосистемите в националния парк и около езерото Луис са изключителни. Не само планината с пещерите и иглолистните гори, но и животът в тях, са поставени под сериозна закрила от държавата. С течение на годините националният парк се оказва едно от най-притегателните за туристите места и съответно много посещавано, което застрашава природата в Банф. Това наложило вземането на мерки с цел опазване на екосистемите в парка.

С изключение на градчето Банф, хотелите около езерото Луис и магистралата, която разполовява парка, в голямата си част регионът е дива природа, недокосната от човека. Най-доминиращата черта е планината, които заедно с изумрудените й водни очи правят гледката незабравима.

5 7

Източник: TOTE
За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!