До Америка и обратно

Спомняте ли си песента на незабравимия Тодор Колев „Как ще ги стигнем американците“? Дали ще ги стигнем и кога не е ясно, но едно е сигурно – можем поне да им отидем на гости и да разгледаме родината им.

САЩ е федерална конституционна република, която включва 50 щата и един федерален окръг – столицата Вашингтон (окръг Колумбия). Той, както и още 48 от щатите, се намират на територията на континента Северна Америка и са разположени между Тихия и Атлантическия океан. Останалите два щата са Аляска, който е северозападно от Канада, и Хаваи – архипелаг в средата на Тихия океан.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

В Щатите живеят 318 милиона души, което нарежда страната на трето място по население в света. Жителите са представители на много различни етнически групи с разнообразни култури – факт, който се дължи на голямата имиграция от много други страни. Географията и климатът на САЩ също са изключителни разнообразни, като страната е дом и на впечатляващата разноликост на дивата природа.

За да посетите тази велика страна ви е нужна на първо място виза – засега все още българските граждани не могат да пътуват до САЩ без нея. Виза не се получава лесно, но ако имате бизнес пътуване, не бива да се притеснявате за това. Нужна ви е здравна застраховка с висок лимит и поне един месец, за да обиколите едни от най-интересните места. Може би най-евтините билети са до Ню Йорк, така че започнете оттам. Разбира се, няма как да обиколите всичките щати, а и някои от тях не представляват чак толкова голям интерес за туристите, но няма как да пропуснете градове като Ню Йорк, Чикаго, Вашингтон, Маями, Лас Вегас, Сан Франциско и Лос Анджелис.

Необходимо е добре да проучите местата, които искате да посетите. Най-добре е да имате човек, който да ви разведе, защото разстоянията са огромни и времето няма да ви стигне за нищо.

Музеите, аквариумите и ботаническите градини са част от атракциите, които трябва да видите. Американците са се погрижили да осигурят комфорт и забавление за целия ден. В големи градове като Ню Йорк и Чикаго е необходимо да останете поне 3-4 дни, за да успеете да усетите ритъма им.

За Ню Йорк казват, че или го заобичваш от първия момент, или го намразваш завинаги. В Чикаго задължително направете разходка с лодка и се насладете на архитектурното богатство на града. Езерото Мичиган пък е страхотно за плаж. Много ще ви напомни на българското Черноморие, тъй като е огромно и с голяма пясъчна ивица.

За Флорида си подгответе най-леките дрехи и слънцезащитен крем с висок фактор. Имайте предвид, че влагата е много висока и първоначално може да имате трудности с дишането. Ако се запитите към Лас Вегас, задължително обиколете казината и се спрете да погледате танцуващите фонтани пред хотел Белажио. Гледката е невероятна и ще искате да ги гледате и слушате отново и отново. Популярна за този район е разходката с хеликоптер, от която можете да видите цял Лас Вегас и стената Хувър Дам с величествените й размери.

Западното крайбрежие е любимо за мнозина заради умерения си климат и красивата природа. По-голяма част от хората твърдят, че Сан Франциско е по-интересен и красив град от Лос Анджелис, но в крайна сметка е въпрос на вкус. Не всеки ден можеш да се докоснеш до магията на Холивуд, например.

Hollywood-sign

Америка е страхотна шопинг дестинация. Можете да намерите дрехи, обувки и електроника на много по-добри цени, отколкото в България, така че си заделете някой и друг долар за пазаруване.

Храната не е скъпа, хотелите също са на достъпни цени. Най-важното е да сте добре подготвени, преди да заминете, и да направите подробно проучване, за да си спестите излишни нерви.

Тагове

САЩ
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!