Добре дошли в снежния хотел на Северния полярен кръг

Дори да не сте от най-големите фенове на зимата, Арктическият SnowHotel е любопитно предизвикателство за всеки с авантюристичен дух. Той се намира в Северния полярен кръг, близо до Рованиеми, Лапландия. Пред очите на гостите му се разкрива един вълшебен снежен свят, който изпълва всички сетива с необятната си белота, чистота и свежест.

arctic-snow-hotel_rovaniemi-lapland-finland-3


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Дестинацията може да се определи като „екзотична“, ако не свързвате екзотиката само с горещи тропически острови, безкрайни пясъчни ивици и зелени палми. Трябва обаче да сте подготвени за наистина сериозен студ. В снежния хотел можете да опитате арктически специалитети в ледения ресторант, да спите в ледени стаи, където температурата се поддържа между 0 и -5 °С, да се разходите из преспите наоколо с гид и, разбира се, да наблюдавате уникалното Северно сияние.

arctic_snowhotel_snow_restaurant_3

arctic-snow-hotel_rovaniemi-lapland-finland

arctic-snow-hotel_rovaniemi-lapland-finland-1

arctic-snow-hotel_rovaniemi-lapland-finland-8

Домакините са се погрижили да предоставят на всички свои гости подробни инструкции за престоя им там, топли висококачествени спални чували, основни удобства, услуга за събуждане, в която е включена и гореща напитка, закуска. От SnowHotel ще ви дадат и специална диплома, удостоверяваща, че сте нощували под сняг и лед в арктически условия. Готови ли сте за едно смразяващо предизвикателство?

arctic-snow-hotel_rovaniemi-lapland-finland-2

arctic-snow-hotel_rovaniemi-lapland-finland-6

arctic-snow-hotel_rovaniemi-lapland-finland-7

arctic-snow-hotel_rovaniemi-lapland-finland-23

arctic-snow-hotel_rovaniemi-lapland-finland-24Снимки: Arctic SnowHotel

Тагове

featured зима сняг
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!