Дигитална платформа помага на българския туризъм да се справи с кризата

Както със сигурност сте забелязали, 2020 година не е като останалите. Страховитата пандемия, която върлува в цял свят от началото на годината, някак си рязко промени живота ни във всички аспекти, като не остави нищо същото. Вече не можем да се срещаме свободно с приятели, не можем да отидем спокойно на работа, не можем и да си позволим дори и безгрижна почивка през така дългоочакваната отпуска. Вместо това се затворихме в домовете си, пазаруваме онлайн, работим онлайн и за съжаление само гледаме онлайн дестинациите, които ако животът ни беше нормален, със сигурност бихме посетили за пръв или пореден път. Да, става въпрос за туризъм и това как пандемията от коронавирус се отрази на пътуванията и почивките на цялото човечество и в частност на българските потребители.

Сигурно и вие сте планирали почивка на топлия пясъчен плаж на морето или една наистина незабравима Коледа по снежните писти в планината, но това така и не се сбъдна тази година. Може би знаете, че туристическият бизнес представлява не малките 15% от българската икономика и дава прехрана на стотици хиляди хора. Вашата провалена почивка може и да е неприятен спомен, но за тези хора тя щеше да е част от жизненоважните доходи за препитание през годината. Няма сфера в живота ни, която да е останала небелязана от пандемията, но що се отнася до туризма, може би все още има какво да се направи. Става въпрос за Luxury Discounts – модерната онлайн платформа, която функционира на принципа на затворен клуб и, чийто членове имат достъп до ексклузивни предложения за пътувания, ваканции и почивки.

Luxury Discounts възниква през март тази година, с цел да подпомогне родния туризъм, който вече се задъхва под първите блокади и забрани. Проектът работи чрез специални ваучери за почивка, осигурени от партньорите й, които можете да закупите сега и да използвате когато стане възможно, според усложнените и бързо променящи се обстоятелства в страната. Така родните хотели биват подпомогнати с оборотни средства в труден момент, а същевременно и клиентите са спокойни, че ще могат да ги посетят в рамките на следващата година.

За Пътешественик
Avatar
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.