Да се скриеш в Остуни

Bella Italia… и има защо! Остуни е малък, сгушен между три хълма на „тока“ на Ботуша. „Белият град“ впечатлява със средновековната си архитектура, белия камък, средиземноморския полъх и лазурните плажове.

Градчето е едно от най-красивите в Южна Италия. Чаровното бижу крие в себе си хиляди тесни улички, романтични вити стълбища, красиви алеи, арки, забележителности и много история.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 


Малцина знаят, че Остуни датира още от каменната ера. Множество пъти е бил събарян, опожаряван и издиган отново и отново. Последни гърците се заели да възстановят Белия град и го нарекли Astu, в превод Нов град.

Типично по византийски, новото начало било белязано от порив на аристократизъм. Белите камъни изваяли образа на средиземноморското бижу като ярко сияние на фона на зеленината на околността и синия лазур на морето.

Ostuni 27-1

Остуни пази вековна история на византийци, древни римляни, Средновековие… През XV век градчето преминава през своята културна метаморфоза в ерата на Изабела Ди Арагона. Това е златният период за изкуството в Остуни. Крепостната стена на града е разширена, възстановени са кули, построени са нови. Белият камък се сдобива с розово сияние и се превъплъщава в пищни архитектурни форми, които и до днес привличат погледите на посетителите.

Ostuni 14-1

Белият град е един от посещаваните туристически центрове в тази част от гостоприемна Италия. Градчето е осеяно с множество хотели, всеки от които предлага прекрасни условия за релакс. Тъй като морето е на няколко километра от града, всеки хотел предлага удобството на различни по форма, вид и големина басейни за своите гости.

На фона на приказната гледка, можете да се насладите на средиземноморска кухня и хубаво италианско вино, което прави атмосферата още по-пълна и подобаващо за Италия – уютна.

Ostuni 4-1 Ostuni 8-1 Ostuni 21-1

Снимки: where-to-go-in-italy
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!