Да посетиш изумрудения остров Корфу е като да си купиш скъпо бижу

Корфу неслучайно си е спечелил названието „изумруденият остров“ – това божествено място, преливащо от зеленина, може да донесе на посетителите дори по-голямо удоволствие, отколкото купуването на бижу с красивия скъпоценен камък.

Най-зеленият гръцки остров впечатлява с гори и загадъчни планински силуети, които се потапят във водите на Йонийско, Адриатическо и Средиземно море – те обгръщат Корфу от запад, север и юг. Туристите остават омагьосани от


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

безбройните маслинови дръвчета: те са над 3 милиона и се намират навсякъде из острова

Любопитна е историята им – засадени са между 14-ти и 18-ти век, когато Корфу е бил под венецианско владичество. Местните хора са получавали солидно заплащане за всяко засадено маслиново дръвче, като още по-интересно е, че венецианците са искали зехтина не за храна, а като гориво за лампите във Венеция.

 

Корфу е шестият по големина гръцки остров и вторият по големина от Йонийските острови. Площта му е над 600 кв. км, а бреговата ивица се разпростира на 217 км –

мечта за всички, които обичат плажа!

Като добавите кристално сините води, прекрасния климат, дължащ се на уникалното местоположение на Корфу, и вече споменатата зеленина, то няма защо да се учудваме, че островът е една от най-предпочитаните туристически дестинации в Гърция.

 

Освен с щедрите дарове на природата, Корфу може да се похвали и с богата култура и история. Островът се свързва с древногръцката митология. Името му на гръцки е Kerkyra, което според преданията идва от Korkyra –

така се казвала красива нимфа, дъщеря на речния бог Азоп, в която се влюбил могъщият бог на моретата Посейдон

С помощта на брат си Зевс той отвлякъл нимфата и я завел на далечен остров, който в знак на любовта си кръстил на нея.

Корфу комбинира по неповторим начин космополитното усещане с нотките на традиционното. Най-големият град е едноименният Корфу, разположен на източния бряг. Приятни места за туристите са също Paleokastritsa, Sidari, Kassiopi и Acharavi в северната част на острова, докато във вътрешността се намират много китни селца и забележителности за разглеждане. Наред с плажовете, много привлекателен е и

Старият град в Корфу, който се отличава с характерен венециански стил

Независимо дали търсите емоциите на нощния живот, или предпочитате спокойствието на природата – Корфу предлага от всичко по много. Остава само да го откриете!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!