Да покажем заедно Роженския събор!

От днес до неделя Роженският събор ще огласи Родопите със звуците на 400 майстори гайдари и над 7500 фолклорни изпълнители. След 9-годишно прекъсване културното събитие се завръща, за да ни напомни за българските традиции и българския дух, а заедно с това дава заявка да се нареди сред най-мащабните фестивали в Европа през годината.

От 17 до 19 юли красивите родопски поляни ще съберат под открито небе народното творчество, животновъдството, занаятчиите и всичко, което носи белезите на чисто българския фолклор.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

В съвременния ни свят се случва да забравим изначалната нишка, да загубим цялостната представа за традиционна народна култура, която всеки от нас носи в себе си по един или друг начин. Затрупани от ежедневни задачи, трудности, ангажименти, хора и лутане да позиционираме себе си, често се случва да обърнем гръб на изконно нашето.

Съборът в Родопите е една от най-добрите възможности да се потопим в наследството ни, да си припомним типично българските обичаи, да се наслушаме и наиграем на нашенска музика, да дадем воля на гордостта си, че сме българи.

Предизвикваме ви да отидете, да усетите, да снимате и да споделите с нас емоцията на това голямо българско събитие в сърцето на Родопите! Ще се радваме да ни изпратите снимки във фейсбук страницата ни и следващата седмица заедно да покажем Роженския събор!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!