Готови ли сте за плаж на Канарските острови?

Канарските острови са известни със своята красива природа и вулканични пейзажи, които привличат хиляди туристи. Ние ви предлагаме 10 плажа, които ще ви помогнат в планирането на една перфектна испанска почивка! 🙂

10. Вале Гран Рей, Ла Гомера

Този плаж се намира на югозападния бряг на Ла Гомера и е туристическият епицентър на острова. На него можете да намерите много хубави рибни ресторанти.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

valle_gran_rey_la_gomera

9. Лос Канкахос, Ла Палма

Черните пясъчни плажове тук са нищо в сравнение с ефектното крайбрежие от черни скали.

los-cancajos

8. Ел Голфо, Лансароте

Ел Голфо е естествен залив, който се е образувал от вулканични изригвания. Контрастът между черния пясък и ярко зелената лагуна е един от най-красивите природни феномени в света.

el-golfo

7. Папагайо, Лансароте

Със своя фантастичен бял пясък, Папагайо е един от най-красивите плажове в Лансароте.

papagayo_lanzarote

6. Ел Котило, Фуертевентура

Плажовете на юг от Ел Котило са рай за сърфистите, но тъй като морето може да бъде изключително опасно, плуването е препоръчително единствено при спокойни води.

el-cotillo

5. Сотавенто, Фуертевентура

Полуостров Хандия в Сотавенто разполага с бели пясъчни плажове и тюркоазено зелено море. Посетителите могат да практикуват няколко водни спорта тук.

sotavento

4. Маспаломас, Гран Канария

Топлите води на морето и големият плаж правят това място идеално за излежаване под слънцето.

maspalomas_gran_canaria

3. El Bollullo, Тенерифе

Вулканичните скали на този черен пясъчен плаж допринасят за невероятната гледка тук.

el-bollullo

2. Фамара, Лансароте

Фамара се намира на северозападния бряг на острова, далеч от курортите. Плажът е спокоен, а на фона на ефектни розови скали е разположен дълъг извит залив.

famara

1. Коралехо, Фуертевентура

Това е един от най-красивите плажове във Фуертевентура и сред най-добрите на Канарските острови. Златистите пясъци на Коралехо се простират на фона на пустиня, наподобявайки дюни.

corralejo

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!