В кои градове по света се живее най-евтино?

Докладът на Economist Intelligence Unit (EIU), озаглавен “Световната цена за живот”, дава откровен отговор за това колко е скъпо или евтино да живееш в различните точки от света.

След анализирането на широка гама от данни – от разходите за храна и гориво до заплати – EIU класира най-скъпите и най-евтините градове за живеене по света.

Списъкът включва 133 държави и разбира се, някои от ключовите финансови центрове в света, като Лондон и Ню Йорк, се нареждат на върха в списъка.

Тук ще откриете осемте града по света, в които се живее най-евтино.

8.Ню Делхи, Индия

Може да е най-скъпият град в Индия, но всъщност се нарежда в топ 8 най-евтини места за пребиваване в света, тъй като разходите за храна и консумативи са равни на заплатите.

7.Карачи, Пакистан


снимка: Wasif Malik

В Кирачи храната, транспортът и развлеченията са сравнително евтини. Жилищата също са се продават на изключително ниски цени, отчасти поради високата степен на престъпност в района.

8.Ченай, Индия


снимка: PlaneMad/Wikimedia

Градът е метрополитен , но около 30% от населението живее в бедняшки квартали.

5.Алжир, Алжир

Националната столица е известна с белите си сгради, но поради гъстото население и бедняшките квартали, цените остават ниски. Храната, транспортът и жилищата същото са супер евтини.

4.Алмати, Казахстан

Тук трудно ще откриете къщи, но за сметка на това има изобилие от апартаменти, които се продават изключително бързо, а търсенето все повече нараства. И тъй като комуналните услуги обикновено се контролират от централна мрежа, няма да имате избор, ако отоплението ви спре. Това, обаче, ще доведе до ниски разходи и сметки.

3.Мумбай, Индия

Това е най-населеният град в Индия с население над 18,4 милиона души. Точно там живеят и повечето милиардери и милионери в страната. Местните разходи за храна, транспорт и настаняване обаче са относително евтини.

2.Бангалор, Индия

Градът е известен като технологичната столицата на Индия, а през последните години се превръща във все по-космополитна дестинация. Но по отношение на заплатите, условията за живот са изключително достъпни.

1.Лусака, Замбия

Лусака е столицата на Замбия и е най-големият град в страната, а също и център за търговия и управление. Евтино е за местните жители, но ако сте чужденец, който иска да пребивава в този град, разходите за настаняване, транспорт и обучение са повече от високи.

За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!