Вълшебната цъфтяща Япония

През пролетта Страната на изгряващото слънце се превръща в прелестна градина – многобройните вишни (наричани сакура) се отрупват с цветове в розово, бяло и виолетово и създават гледки, които си заслужават да се видят на живо. Затова и милиони туристи от цял свят избират точно това време, за да посетят Япония, да се насладят на цветната феерия и да се включат в о-ханами – японската традиция за празнуване на цъфтежа на сакура.

Според поверие в Япония, ако листенце от вишната падне върху теб, това е знак, че ще бъдеш здрав и силен. Е, за съжаление не всички имаме възможността да застанем под някое от прекрасните дръвчета и да проверим дали съдбата ще е благосклонна към нас, но пък можем да се насладим на няколко великолепни кадри от това спиращо дъха природно зрелище. Ето я вълшебната цъфтяща Япония!


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1 vishni2 vishni3 vishni4 vishni5 vishni6 vishni7 vishni8 vishni9 vishni10 vishni11 vishni12 vishni13 vishni15 vishni16 vishni17

Източник: adme
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!