Водопадът Хавасу – съкровището на Гранд Каньон

Ако търсите най-красивата гледка във великолепния Гранд Каньон в американския щат Аризона, то топ претендентът е водопадът Хавасу (Havasu Falls). Вероятно сте го виждали поне на снимка, защото това истинско природно съкровище получава заслужено голямо внимание и в медиите, и в интернет, и често може да бъде видяно на на десктопи или в класации за най-красивите места на планетата ни.

havasu-falls--arizona


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Хавасу се спуска от около 30 метра в езерце с кристално чиста и бистра вода, която впечатлява с наситения си син цвят. Той се дължи на калциевия карбонат и магнезия, които се съдържат във водите на река Хавасу. Те не са в еднакво количество навсякъде, затова на някои места водата е с по-ярко син цвят, а на други отчетливо се забелязват дори нюанси на зеленото. Температурата й обаче е постоянна през цялата година – 21 градуса, затова и езерата около водопада са любимо място за гмуркане на туристите.

havasu-falls-8 (1)

Контрастът между синята вода и червеникавите отвесни стени на каньона, които заобикалят водопада, в комбинация със свежата зеленина на дърветата и храстите в околността създава невероятна картина, чието въздействие на живо не може да бъде описано с думи. В близост до Хавасу има голям пясъчен плаж и много дървета, под чиято сянка можете да се отпуснете и да се насладите на великолепния воден спектакъл.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!