Водопадът от "Туин Пийкс"

Ако ви кажем дали сте чували или виждали водопада Снокалми, малко ще са хората, които биха отговорили положително. В мига, в който ви кажем, че става въпрос за онзи голям водопад от култовия сериал „Туин Пийкс“ ще се досетите веднага. Та той се казва Снокалми и е висок около 82 метра.

Водопадът от "Туин Пийкс"Снимка: hinzo

Намира се в щата Вашингтон и след като се появява в сериала над 1,5 млн. туристи идват тук, за да го видят. Водопадът е най-буен след проливни дъждове или паднал сняг, последвани от топло време. Това може да се случи по време на дъждовния сезон, който трае от ноември до март. Тогава завесата от вода е толкова силна, че е почти ослепителна.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 
Водопадът от "Туин Пийкс"Снимка: David Schultz

Водопадът от „Туин Пийкс“ доставя вода за няколко електроцентрали, като една от тях е под земята и е първата такава в света. Зад Снокалми се намира сградата, която е позната в телевизионния сериал като The Great Northern Hotel, който е собственост на Бен Хорн. Всъщност това е хижа със спа процедури. В миналото е било просто най-обикновен хан. Сградата е хотелът, в който се развива голяма част от действието в „Туин Пийкс“.

Водопадът от "Туин Пийкс"Снимка: Andy Orozco

Иначе около Снокалми има магазин за сувенири, ресторант, специални места за пикник, беседки, пейки, тревисти полянки, които пък от своя страна биват използвани за сватбени церемонии през лятото. Има и пътека, която е дълга около киломeтър и води към близката гора. Другото място, където се развива действието в култовия сериал.

4638271715_f41b62ae89_oСнимка: Jerry Kimberly Harris portraitСнимка: Puget Sound Energy8111823346_1c2ff032c4_oСнимка: AlexKrengel Icy Snoqualmie FallsСнимка: Puget Sound Energy 5822996220_05321f1136_oСнимка: Freddie Tanedo 5140181840_2f0bdab0b7_oСнимка: VinnySnoqualmie Falls at NightСнимка: hinzo
За Филип