Виж Метеора и умри!

Чували сте вероятно поговорката „Виж Рим и умри!“ – за съжаление аз все още не съм имала възможност да посетя Вечния град, той ми е в списъка с бъдещи места за посещения, но спокойно мога да я „преработя“ за едно друго място, което на всичкото отгоре е по-близо до България, така че важи с пълна сила за нас. А именно: „Виж Метеора и умри!“

0S7300353


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Сигурна съм, че всеки, който е виждал на живо този уникален феномен в близката до нас Гърция, ще се съгласи с мен. Защото Метеора не е просто туристическа дестинация, Метеора е изживяване, което дълбае навътре в сърцето и оставя завинаги следи, които времето не може да изтрие. Бях подготвена, че ме очакват зашеметяващи гледки, но не можех да предположа как това ще се отрази на душата ми.

0S7300351

Невероятното усещане започва още когато зърнеш извисяващите се като стрели към небето скали и дълбоките пропасти между тях – този контраст, създаден от вездесъщата ръка на природата, няма как да те остави равнодушен. Започваш да се чувстваш малък, много малък, като прашинка във Вселената. Усетих огромен респект пред мощта на природата. А след това, когато пред погледа ти се появят и манастирите – тези удивителни постройки, издигнати по още по-удивителен начин между тези непристъпни скали, няма как да не се преклониш и пред силата и упоритостта на човека. Дори да не си от най-вярващите хора, тук, на това място, сякаш не може да не усетиш колко могъща е вярата, колко невероятни неща може да те подтикне да направиш, как може да ти даде криле и да те вдъхнови за постижения и постъпки, на които никога не си си мислел, че си способен.

0S7300357

0S7300359

0S7300365

Задължително трябва поне веднъж в живота си да отидете до Метеора. Да се изкачите до някой от действащите все още шест манастира – а защо не и до повече от един, да се насладите на удивителните гледки, които ще се разкрият пред очите ви, да усетите смирението, което ви обхваща на това място. Просто не може да бъде описано, каквото и да се каже, ще е малко. Това е магическо място, не съм посещавала друго, което да ми е подействало така.

0S7300369

0S7300371

0S7300373

0S7300376-1

За Валентина