Вижте някои от най-красивите национални паркове в Европа

Пътувайки до Европа, най-вероятно акцентирате върху невероятните градове, които ще видите. Това обаче съвсем не означава да пропускате страхотната природа на континента. При следващото си посещение тук, не забравяйте да се отбиете в един или два от най-красивите национални паркове!

11. Йотунхеймен

Това място е известно също като „земята на гигантите”, заради множеството планини тук. Паркът е дом на повече от 250 планински върхове, някои от които са сред най-високите в цяла Европа.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

jotunheimen

10. Оуланка

В Северна Финландия ще откриете националния парк „Оуланка”, който разпръсква навсякъде своята зеленина и красота. Тук можете да берете горски плодове, да практикувате планинско колоездене, или да плувате с кану.

Oulanka canyon in autumn.

9. Саксонска Швейцария

Странни каменни образувания и невероятна гледка са само част от нещата, които този национален парк може да ви предложи. Мястото е идеално за алпинизъм и походи.

The Bastei bridge, Saxon Switzerland National Park, Germany

8. Гран Парадизо

Част от това място е покрита с гори, като в пределите му се намират и множество ледници.  Тук ще се насладите на зашеметяващата гледка към околните алпийски върхове.

gran-paradiso

7. Дурмитор

Национален парк „Дурмитор” е популярно място сред желаещите да покоряват планини, да карат ски или сноуборд и да се наслаждават на ледниковите езера.

durmitor

6. Лох Ломонд и Тросахс

Този национален парк се намира в сърцето на Шотландия и приютява редица впечатляващи планини.

Highland Cattle above Loch Lomond, Scotland, UK

5. Ордеса

Националният парк „Ордеса” разполага с пищна зелена долина, разположена сред планински върхове, което допринася за една незабравима гледка.

Circo de Soaso in Ordesa national park, Pyrenees (Spain

4. Ватнайокул

Този великолепен национален парк се намира в Исландия и в центъра му е разположен ледникът „Ватнайокул”. Мястото изобилства от заснежени планински върхове и дълбоки сини реки.

vatnajokull_national_park

3. Триглав

Национален парк „Триглав” се гордее с извисяващи се планини и тучни долини. Водата играе определяща роля на това място.

Mountain Lake in Autumn - Lake Bohinj

1. Хое Тауерн

Със своите тундри, гори, ледници и водопади, това е най-големият природен резерват в Алпите.

hohe_tauern_national_park

1. Плитвички езера

Този красив национален парк е известен със своите 16 забележителни терасовидно разположени езера. Всички те са свързани помежду си с водопади.

Waterfalls in Plitvice National Park. Aerial view. One lake flows into another surrounded by lush vegetation. Water has natural vivid turquoise color. Popular touristic attraction.

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!