Великден в сърцето на Трансилвания – Бран и Брашов

Бран е живописно градче, намиращо се между върховете на Карпатите, а популярната туристическа дестинация – средновековният замък Бран, събира пътешественици от цял свят.

Transilvania2


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Разположен на върха на стръмна скала, в една изключително очарователна местност, замъкът охранява стратегически търговски път между Трансилвания и Влашко.

Крепостта е важен национален паметник и забележителност на Трансилвания, което се дължи не само на величествената красота на замъка, но и на легендата за Дракула. Тук е мястото, където може да разкриете истините и митовете и да усетите магията на Влад Цепеш и Румъния.

Transilvania3
Гледка от замъка към безкрайната синева

Преминавайки през тайния проход с тесни и извити стълби, започващ от огнището и стигащ почти до покрива, стигаме до кладенеца във вътрешния двор на замъка Бран. От суеверие туристите покриват дъното му с пари.

Transilvania4

Гледките, които изпълват очите ни, са невероятно разнообразни – красиви градини, зашеметяващи пейзажи, полета от лалета, цветове и щастливи хора.

Transilvania5

Transilvania6

Transilvania7

Възкресението на Исус е един от най-важните и красиви християнски празници за румънците. Великден събира семейството заедно и е съпътстван от много обичаи и традиции – боядисване на яйца, специален великденски козунак „Пасха“, посещаване на църква.

Transilvania8

Брашов е китно градче, разположено в центъра на Трансилвания, с богата история и култура. Мястото се отличава с разнообразен ландшафт и архитектура – готически кули, средновековни портали, барокови църкви и сгради и огромни бели букви в стил Холивуд. Градът е основан през 1211 година от немски колонисти и до ден-днешен е известен и с името Кронщад.

Transilvania9

Transilvania10

Разхождайки се по пъстрите улички, ще стигнете до красивия градски площад, на който е разположено старото кметство – в момента сградата е Исторически музей на Брашов.

Transilvania11

Други по-известни и интересни забележителности са Черната църква – най-голямата готическа катедрала в източна Европа, православната църква „Свети Николай“ – съчетание на готически и бароков стил, Етнографският музей, Цитаделата, Първото румънско училище и други впечатляващи места.

Transilvania12

Transilvania13

Transilvania14

Transilvania15

Уличките са обсипани с кафенета, а градските паркове са изключително добре поддържани. Различни композиции, форми и фигури от цветя правят атмосферата в Брашов още по-изумителна.

Transilvania16

Transilvania17

Transilvania18

Румъния е страхотно място, което определено може да те накара да поискаш да останеш за по-дълго от планираното!

Transilvania19

За Елия