Бразилският DJ, който танцува по вълните

Роден в горещото Рио де Жанейро, бразилецът Раони Лемос е от малкото щастливци, които могат да се похвалят не с една, а с две успешни кариери. Въпреки че професионалните му занимания на пръв поглед изглеждат далеч едно от друго, всъщност се допълват перфектно:

през деня той пори вълните с кайтсърф, а през нощта се вихри зад диджейския пулт на едни от най-елитните клубове в родината си

Според самия Раони и двете могат да бъдат описани като музика – независимо дали създава настроението на дансинга или танцува върху вълните. И когато видиш настроението, което се излъчва от него, няма как да не му повярваш. Убедихме се, когато се запознахме с него на конференцията Digitalk в София на 20 май 2015 г. - един от организаторите й беше срещнал лъчезарния бразилец на парти в родината му и го беше поканил да бъде официален DJ на събитието.

Вече месец Раони е в България

и не крие изненадата си колко добре се чувства тук - като у дома. "Храната е страхотна, хората са много образовани, партитата са от най-висока класа, цените са много достъпни. Наслаждавам се на престоя си тук и го използвам, за да премина музикален курс, който ще ми бъде полезен, когато се върна в Бразилия", споделя той и с усмивка добавя: "Най-труден ми е българският език", но е амбициран до понаучи поне малко.

Раони е на 28 години, а за първи път се докосва до магията на сърфа, когато е на 10. Малко по-късно се отдава на кайтсърфинга, за който твърди, че е перфектен начин да се потопиш в хармонията на природата, използвайки вятъра и океана.

Определя себе си като късметлия

защото има възможността да живее на най-доброто според него място за практикуване на кайтсърфинг - с вятър през цялата година и няколко прекрасни плажа.

[gallery type="rectangular" ids="13155,13156,13157,13158"]

От няколко години той

обикаля света по кайтсърфинг състезания и е резидент DJ на клуб Fishbone

който се намира на райския плаж Geribá / Buzios, предлага отлични условия за сърф и кайтсърф, както и за страхотни плажни партита. През 2013 година Fishbone е избран за най-добрият плажен клуб в Бразилия.

[gallery type="rectangular" ids="13164,13163,13162,13161,13160,13159"]

За таланта и способностите на Раони като DJ говори и фактът, че многократно е канен зад пулта на легендарния клуб Privilège Brazil, избиран два пъти за най-добър в Бразилия на престижните награди Cool Awards megazinе. "След многото ми участия там се чувствам готов да пускам в който и да е клуб в света", категоричен е той.

[gallery type="rectangular" ids="13166,13167,13168,13169,13170"]

И за таланта и способностите на Раони в кайтсърфинга има точно толкова впечатляващо доказателство. Той е

един от 45-те състезатели, поканени от Red Bull на първия шампионат по кайт издръжливост в света

и има възможност да се състезава в националния парк "Lencois Maranhenses", който се намира в северната част на Бразилия и е известен със сините си води и невероятно красивата природа. "Това място е наистина прекрасно!", не крие възхищението си диджеят сърфист.

[gallery type="rectangular" ids="13172,13174,13173"]

Благодарение на състезанията, в който се включва, Раони е обиколил немалко красиви места по света. Едно от тях е Перу - в последните две години той се състезава в перуанската професионална кайт верига на най-дългите вълни в света. През 2014-та завършва на девето място, а през 2015-та се представя още по-впечатляващо и се нарежда на четвърта позиция.

Разкрива и коя е мечтаната му дестинация: Индонезия

"Там имат перфектни вълни, вятър и страхотни партита - всичко, от което имам нужда, за да бъда щастлив. Със сигурност скоро ще отида".

[gallery type="rectangular" ids="13177,13178,13179,13180,13181,13183"]

Раони Лемос е щастлив човек. Вероятно защото, по собствените му думи, изживява мечтата си. "От малък израснах, гледайки идолите си като Анди Айрънс да обикалят света и да се наслаждават пълноценно на дивия и свободен живот. Но за да го постигнеш, ти трябват достатъчно пари", споделя той. Въпреки това

не се отказва от целта си

Вярва, че двете му професии, допълвайки се една друга, ще му помогнат да я постигне. "Трябват ми само възможности да покажа таланта и способностите си, така че да привлека вниманието на спонсорите и да мога да използвам най-добрата екипировка, за да печеля титли в кайтсърфинга, както и да гостувам като DJ в най-добрите клубове в света. Засега мога да разчитам на подкрепата на няколко бразилски бранда - 900º Graus Surfwear, Chez Michou, Hot Buttered eyewear, Privilège и Fishbone". Амбициите му обаче са за много повече. И вярваме, че ще го постигне - защото попътният вятър винаги е със смелите, амбициозни и позитивни хора като него.

IMG_0781

За Петя
Avatar
Пътуването е състояние на духа. Колкото и далеч да стигнеш, колкото и нови места да посетиш, колкото традиции и култури да опознаеш, ако не отвориш сърцето си за тях, все едно не си излязъл от дома си.