Бразилия – страната на кафето, футбола и красивите жени

Бразилия е страна, която присъства в мечтите на много от нас. Нека се потопим в атмосферата на фестивала в Рио Де Жанейро и да се разходим по плажовете на Копакабана със следващите редове.

бразилия-1Снимка: Kirilos

Разположена е в Южна Америка, на брега на Атлантическия океан и е петата по големина държава в света. През 1960 година за столица е избран град Бразилия. Наричат местното население „кариоки“. Официалният език е португалски, заради колонизацията на португалската империя от времето на Великите географски открития чак до 19-ти век.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

бразилия-2

бразилия-3Снимка: riggerssprit

Бразилската конституция дава право на всеки гражданин да изповядва свободно всяка религия. Най-широко разпространен е католицизмът и това превръща Бразилия в най-голямата католическа страна в света.

бразилия-4Снимка: Klaus with K

Тук футболът е религия. Наричат бразилския отбор Селесао, а бразилците се славят като най-техничните футболисти в света. Те са рекордьори по най-много спечелени световни титли, следвани от Италия и Германия. Бразилия е единствената страна, чийто отбор играе на 21 световни първенства от 1930 до 2014 г.
Жълто-зелените са дали много футболни звезди на света, като едни от най-известните са Роналдо, Гаринча, Ромарио, Ривалдо, Кака и други. Тук живее и Кралят на футбола – Пеле.

бразилия-5

бразилия-6Снимки: Agência Brasil

Да не говорим пък за бразилските жени… Пословичната красота на бразилските топ модели дори ражда термина „инвазията на бразилските манекенки”. Ето имената на някои от тях, по които въздиша мъжката част от аудиторията ни: Жизел Бюндхен, Адриана Лима, Изабели Фонтана, Фернанда Тавареш… Еехх, мечти…

бразилия-7

А чували ли сте за капоейра? Бразилското бойно изкуство, което първоначално е практикувано от черните роби, днес е популярно по целия свят. В него присъстват много акробатични и танцови елементи. В миналото било забранено на робите да се бият, за да не се наранят и така те превърнали боя в танц – форма на съревнование, на която днес се гледа като на улична атракция. Буквално означава „висока трева“.

бразилия-8

Рио Де Жанейро е може би най-известният град в Бразилия. В предградията се извисява прочутата статуя на Христос, разположена на високия 710 м хълм Корковадо. Популярният плаж Копакабана се намира в южната част на града, в едноименния квартал.

бразилия-10Снимка: CHARLIE PHILLIPS

Разхождайки се по плажната ивица може да срещнете смугли мачовци и темпераментни красавици и съществува реална „опасност“ да се влюбите в нечии черни очи и красива усмивка. Хората тук поддържат телата си и много се стараят да изглеждат добре. Танцуват и се забавляват.

бразилия-11Снимка: Mteixeira62

Кой не знае карнавалът в Рио, кой не е чувал за него? Всяка година между февруари и март се организират пищни тържества и хиляди посетители се стичат от цял свят, за да наблюдават този грандиозен спектакъл, който трудно се описва с думи. Празненствата продължават по няколко дни – шарени, красиви и шумни.

бразилия-12

Карнавалът се провежда от 18-ти век насам и е част от културата на бразилците. Съревнованието е между самба школите от цялата страна.

бразилия-13-1

BRAZIL-CARNIVAL-RIO-PARADE-VILA ISABEL

Остава ни само да помечтаем един ден да посетим тази екзотична страна и да се потопим в неповторимата й атмосфера, където всеки ден е празник. Adeus, amigos! 🙂

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!