Бразилия – страната, която често наричат континент

Бразилците често казват, че живеят на континент, а не в страна. И това е напълно обяснимо предвид територията, която обхваща Бразилия. Федеративната република заема централната и източната част на Южна Америка, а площта й е зашеметяващите 8,51 млн. км², което я прави петата по големина в света. Пътуването от Ресифе в източната част до западната граница с Перу е по-дълго отколкото от Лондон до Москва, а разстоянието между северната и южната граница е почти същото като това между Ню Йорк и Лос Анджелис.

Въпреки огромните разстояния, около две трети от населението на Бразилия е разположено по крайбрежието или в близост до него, а повече от половината живеят в градове, дори в Амазония. Имено в Бразилия се намират два от най-големите метрополиса в света – Рио де Жанейро и Сао Пауло.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Основната част от съвременните бразилци са наследници на коренните жители на страната, както и на португалски заселници, eмигранти от други европейски държави и африкански роби, използвани при добива на злато и диаманти, както и при отглеждането на захарна тръстика и памук от 16-ти до края на 19-ти век (робството в Бразилия е окончателно премахнато през 1888 г.)

Доминиращото вероизповедание в страната е католицизмът – над 70 % от жителите го посочват като своя религия, което прави Бразилия най-голямата католическа държава в света. Официалният език е португалският, което отличава държавата от всички останали нейни съседи, говорещи испански. Нивата на престъпността са големи – например в Рио де Жанейро има средно 17 убийства на ден, но те рядко засягат туристите.

Ако сте се запътили към Бразилия, заредете се с достатъчни бразилски реали (BRL, официалната валута в страната) и в никакъв случай не пропускайте да посетите Рио де Жанейро, Сао Пауло и разбира се, легендарните плажове!

Тагове

Бразилия
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!