Бодрум - модерният туристически център на Егейско море

Бодрум е добре позната туристическа дестинация в Турция или по-точно на полуостров Бодрум. Прекрасна природа, история и огромно яхтено пристанище, ето това е Бодрум. Древният град Халикарнас днес е модерен туристически център, който привлича туристите с кристално чисто море, добри плажове и мек климат. В близост се намира и селището Гюмбет, което предлага много нощни клубове и забавления.

Гюмбет
Гюмбет


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Градът е известен още с това, че там е роден бащата на историята Херодот, а също така и с гробницата, построена от цар Мавзол – Мавзолеят, едно от Седемте чудеса на древния свят.

Бодрум предлага много възможности за развлечения като разходка с лодка, екскурзия до древния град Ефес, Памуккале или дори до Гърция – остров Кос се намира точно срещу залива на Бодрум и се достига до него с ферибот.

Крайбрежната алея на града е изпълнена със заведения, от които можете да се насладите на морето и яхтите на пристанището. Друга възможност е да се разходите из тесните улички, пълни с магазинчета и търговци, които ви привикват..


Ако посещавате Бодрум, задължително трябва да се разходите из Бодрум кале (Бодрумската крепост), която е построена е през 15-ти век от Рицарите на Родос и е посветена на Свети Петър. Интересното е, че днес именно там се помещава Подводният археологически музей на Бодрум. Не пропускайте да видите и древния амфитеатър, който се вижда и от пътя и е бил с капацитет 13 000 души.

Почивката в Бодрум ви гарантира едновременно и спокойствие и развлечения, на които трудно бихте устояли.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!