Аогашима – да живееш в действащ вулкан

Аогашима (Aogashima) е вулканичен остров във Филипинско море, но под юрисдикцията на Япония. Това е най-южният и най-изолиран остров в архипелага Изу. Ако трябва да сме точни, Аогашима се намира на 358 км от Токио. Вулканичният остров е с дължина 3.5 км и с максимална ширина от 2.5 км.


По данни от 2014 г. това приказно и опасно място се обитава от 170 души, които дори си имат училище за деца до 14-годишна възраст. Достъпът до острова става чрез ферибот или хеликоптер. Аогашима е субтропически рай с умерен и влажен климат и топли води.
Островът се е оформил от изригването най-малко на четири подводни вулкана, а самото селище е заобиколено от множество скали от вулканична магма. Външният му ръб достига височина от 200 до 420 метра.Счита се, че Аогашима е все още действащ вулкан, макар че последното изригване е било през 1785 година. Тогава загиват половината от местните жители, които по това време са били около 327, а останалите са принудени да избягат. Едва 50 години след трагедията хората се завръщат отново на острова.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 


Интересен факт е, че местните жители използват природните особености за безплатно готвене чрез специални отвори, откъдето излиза пара – на тях се приготвят задушени пресни зеленчуци, картофи и яйца.

Тагове

вулкан Япония
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!