Анталия – разположена на плажа, заобиколена от планини

Предпочитана от много хора за лятната им почивка, Анталия впечатлява още от въздуха. Самолетът прави голям завой над морето и каца директно срещу града. Ако имаш късмета да седиш до прозореца, първото нещо, което със сигурност ще ти направи впечатление, е водопадът, който пада от скала, висока около 30 метра, право в морето. Въпреки че беше декември месец, средиземноморският климат оказваше своето влияние и температурата беше около 20 градуса – идеална за разходки.


Едно от първите места, на които ме заведоха, беше Дюден парк – най-големият парк в Анталия, от който се разкрива


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

уникална гледка към морето и планината

Това е предпочитано място от местните за пикник. Също така е и едно от местата, от които се наблюдават най-красивите залези в Анталия.


Въпреки че туристическият сезон отдавна беше приключил, топлото време беше изкушило доста хора и плажът Лара беше оживен.

Най-смелите дори пробваха водата

докато останалите се бяха отдали на турско кафе и табла, припичайки се на слънце.


Докато курортната част на града очарова с големи и лъскави хотели, крайбрежни барове, басейни и палми, то центърът на Анталия е запазил своята автентичност. Тесните павирани улички създават усещането за старинност и романтика. Миризмата на кафе и наргиле се усеща навсякъде във въздуха.

IMG_4270

А в месеците, през които не става за плаж, Анталия предлага и зимни изживявания. Само на 30 минути от града се намира зимният курорт Sakli Kent, който в превод на български означава “скрит град”. Любителите на сноуборд и ски не пропускат възможност да го посетят.

Задължително

трябва да хапнете в някой ресторант и да опитате типичните им ястия

характерни със специфичните подправки и остър вкус. Доброто отношение на местните към туристите в съчетание с прекрасни гледки, райски плажове и история на едно място, прави Анталия примамлива дестинация за хора от цял свят.

За Нели