To Sua Ocean Trench - най-красивото място за плуване в Самоа

To Sua Ocean Trench, което буквално се превежда „голяма дупка за плуване”, е естествен басейн, разположен в близост до село Лотофага, Самоа. Неговата поява най-вероятно се дължи на избухналите вулкани, покрили близките брегове с лава. Почвата се разпада, оставяйки след себе си 30-метрова дупка, свързана с океана чрез подземни канали.

Samoa-1

SAMOA-2

Инсталирането на дървена стълба, която осигурява достъп до водата, допринася за потенциала на мястото като едно от най-пленителните места за плуване на планетата. Тази стълба се вписва идеално в пейзажа, въпреки че повечето посетители казват, че е доста хлъзгава и спираща дъха на пръв поглед. Те препоръчват хората да са обути с джапанки и бавно да слизат и да се качват по нея.

samoa-3

Samoa-1

Много хора се страхуват да слязат и да поплуват, но тези, които са го направили, го описват като фантастично изживяване. Кристално чисти води, тропически риби, гладко пясъчно дъно и водни капки, падащи от надвисналите сводове – всичко това създава магическо усещане и приветства всеки, който може да плува.

samoa-5 samoa-6

Добре запазените градини с няколко “fales” (типични за Самоа беседки със сламени покриви) предлагат на посетителите приятелска обстановка.

samoa-7 samoa-8

samoa-9

Ние вече се размечтахме, а вие? 🙂

Източник: TOE

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!