Nemo 33 – най-дълбокият закрит басейн в света

Да се гмуркаш на 33 метра дълбочина си е емоция за всеки любител на подводните приключения. Но представете си това гмуркане да не е в открити води, а в… басейн, и то на закрито! Напълно възможно е, когато става дума за Nemo 33. Това е най-дълбокият закрит басейн в света. Намира се в Брюксел и за напълването му е нужно внушителното количество от 2.5 милиона литра вода.

nemo33-3


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Използва се силно филтрирана изворна вода, в която се поддържа постоянна температура от 30º С. За гмуркачите са изградени няколко подводни пещери, а посетителите, които предпочитат да останат на сухо, могат да наблюдават какво се случва под водата на различна дълбочина през специални прозорци. Nemo 33 е открит през 2004 година и досега си остава рекордьор по дълбочина, като в основата на концепцията му е да се използва за уроци по гмуркане, развлекателни подводни представления и дори заснемане на филмови продукции.

 Снимки: Nemo 33
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!