Luxury Discounts акцентира на безопасността в хотелите, с които работи

Българската туристическа платформа Luxury Discounts въвежда редица изисквания за безопасност към партньорските хотели и къщи за гости, и си поставя като основен приоритет сигурността на своите клиенти. Това включва начините, по които хотелите гарантират спазването на изискванията за социална дистанция, ограничаването на физическия контакт между гостите, както и между тях и персонала, осигуряването на лесен достъп до дезинфектанти и хигиената в стаите, фоайетата и ресторантите.

 


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

“Добрата новина е, че много от тези изисквания по принцип са залегнали в дейността на хотелите, поради естеството на бизнеса им и техните екипи имат опит и наложени практики по отношение на почистването, хигиената и дезинфекцията. Въпреки това сегашната обстановка предполага отделяне на по-сериозно внимание върху тези въпроси и от наша страна също ще изискваме грижата за здравето на гостите да бъде приоритет на всеки партньор, с който работим” – споделя  Свилен Петков, съосновател на туристическата платформа. Припомняме, че тя е първата българска онлайн услуга, предоставяща ексклузивен достъп до първокласни възможности за почивка на много по-достъпни цени.

 

Онлайн платформата активно подкрепя българския туризъм още от началото на кризата с COVID-19 през пролетта. Тогава нейната успешна кампания “Почивка в България” позволи на много клиенти да предплатят почивки в български хотели при много изгодни условия. Това подпомогна редица туристически обекти у нас да продължат да съществуват и да запазят своя персонал. В разгара на втората вълна от пандемията Luxury Discounts продължава да подкрепя родните хотели, запазвайки акцента върху безопасността както за техните гости, така и за служителите им.

 

“От ключово значение за туризма в този момент е, клиентите на българските хотели и къщи за гости да бъдат сигурни, че се намират в безопасна среда, за да могат пълноценно да се насладят на почивката си. Затова и за нас безопасността и здравето на хората са основен приоритет и ние гарантираме, че обектите, които са наши партньори, отговарят напълно на поставените заради коронакризата изисквания” – добавя още Свилен Петков. Той описва и най-добрите практики в хотелите, създаващи сигурна и безопасна среда за туристите:

 

Системи за дезинфекция и проветряване

 

Много хотели и дори къщите за гости вече са поставили още на входа си дезинфекциращи системи за хигиенизиране на ръцете и почистване на краката на посетителите. Всички помещения се проветряват редовно или се осигурява по друг начин достатъчно активна циркулация на въздуха в тях.

 

Как се почистват стаите и ресторантите

 

От ключово значение е стандартното почистване на стаите след напускането им от гости на хотела вече да включва надлежно дезинфекциране на брави, ключове за осветление, дистанционно управление за телевизора, както и други повърхности, които се докосват често от посетителите. Някои големи вериги хотели са възприели практиката да поставят табели на стаите си, показваща кога са почистени и от колко време не са използвани. Масите в ресторантите също се дезинфекцират много по-често от преди.

 

Използване на предпазни маски

 

Влизането в много хотели е възможно единствено с маска или друго предпазно средство. Те, разбира се, са задължителни и за всички членове на персонала. Все повече хотели предоставят маски и шлемове безплатно на своите клиенти.

 

Ограничаване на поводите за физически досег

 

Хотелите предлагат допълнителни възможности за безкасови разплащания, които да заместят досега с пари, както и даването на пакетирана закуска в стаята сутрин като алтернатива на шведската маса в ресторанта. На все повече места можем да видим осветление с фотоклетка и други умни методи за управление с глас или жестове.

 

Маркировки, улесняващи социалната дистанция 

 

Сред останалите нововъведения е поставянето на специална маркировка на пода, която да напомня на посетителите да спазват социална дистанция. Различни стрелки и знаци показват и как гостите да се придвижват в общите пространства, така че да не се сблъскват с много други хора.

 

Ограничения във фитнеса, спа центъра и ресторанта

 

В хотелите, чиито фитнеси и спа центрове са отворени, се допускат ограничен брой посетители. Ресторантите, от своя страна, осигуряват достатъчно свободно пространство, така че да е възможно спазването на социална дистанция по време на обяда и вечерята. Много заведения дори раздават маски и хигиенизиращи кърпички на клиентите си.

 

Защита на здравето, но и на парите на гостите

 

Когато говорим за почивка по време на пандемия, някои клиенти са притеснени не само за собствената си безопасност, но и за своите финанси. Тъй като ситуацията е изключително динамична, всички ние искаме да сме сигурни, че няма да изгубим инвестираните си в резервации средства. В тази връзка Luxury Discounts гарантира на своите клиенти 100% връщане на техните пари до 24 часа преди датата на настаняването. При използване на част от резервацията и преждевременно напускане на хотела пък, те имат възможност да получат останалите средства. С други думи – ако клиентите са резервирали почивка за пет дни, но им се наложи да си тръгнат след първия ден престой, парите им за оставащите четири дни ще бъдат възстановени.

Тагове

Luxury Discounts
За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.