Freediving в Порто Куфо

Невероятно е какви чудни местенца има в близост до границата на България. Халкидики е толкова често срещана дестинация, че там по-скоро ще чуеш българска реч, отколкото гръцка. На 135 км от Солун на п-в Ситония се намира китното селище Порто Кофо (Porto Koufo). Тихо и спокойно, Порто Кофо е пълно с рибарски корабчета, както и с ветроходни и моторни яхти.


В Порто Куфо се намира най-голямото естествено и може би безопасно пристанище в Гърция, с размери 1 600 м дължина и 550 м ширина. В превод името му означава „Глухо пристанище” и това е така, тъй като заливът е толкова закътан, че едва се чува шумът на морето.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 


Интересен факт е, че по време на Втората световна война, германците са го използвали като база за свои подводници, поради голямата си дълбочина.

Кристално сините води и историята “събрана” в морето са идеални за гмуркане и шнорхелинг. Freediving или Свободното гмуркане са страхотен вариант да разгледате дълбините на морето само като задържите дъха си, без тежка екипировка.


Във видеото по-долу ще видите едно подводно пътешествие в дълбините на Порто Куфо, любезно предоставено от Емил Кузманов. Емил е на 28 години и обича да практикува екстремни спортове като свободно гмуркане, ски, сноуборд, мотори, скайдайв. Животът му в различни краища на света през последните 8 години му е дал шанс да изживее доста екстремни ситуации на най-различни места.

Гмурнете се в залива на Порто Куфо СЕГА!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!