DJ Diass: Бях силно запленен и очарован от красотата на Амстердам

Млад, талантлив и с много хъс за работа, DJ Diass за кратко успя да се докаже като водещо име в клубната ни музика и в момента е един от най-популярните български ди джеи. Освен това е и пътешественик – благодарение на многобройните си участия не само у нас, но и зад граница, вече е обиколил различни места по света. Едно от интересните му посещения зад граница е Амстердам, а ние нямахме търпение да го разпитаме за всичко, което му е направило впечатление в столицата на Холандия.

За първи път ли посещаваш Амстердам и по какъв повод беше там?


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Да, за пръв, но със сигурност не и за последен път. Имах големи очаквания, но реалността мина и най-смелите ми виждания и представи за Амстердам. Поводът, по който посетих столицата на Холандия, е музикалната конференция ADE – Amsterdam Dance Event. За около седмица Амстердам се превръща в най-горещата точка за партита, различни активности, свързани с електронната музика и най-вече събрание на всички обвързани, пряко или не, с този бизнес.

ADE MEETING

ADE PARTY 2

Колко време остана и беше ли си планирал предварително нещо, което задължително искаш да видиш?

Престоят ми продължи 5 дни, като от момента на пристигането ми до напускането на хотела в последния ден бях силно запленен и очарован от красотата на този град. Изключителна архитектура на сградите, малки калдъръмени улички, красиви мостове и канали, по които се движат най-различни плавателни съдове, а самата атмосфера е трудно да бъде обяснена с думи – трябва да се изпита.

AMSTERDAM

Кое беше първото, което ти направи впечатление, когато пристигна?

Перфектната им инфраструктура и разбира се, червените витрини, от които в по-късните часове можеш да намериш това, което търсиш!

Успя ли да обиколиш града и кои бяха най-интересните места, които посети?

Обходих пеша няколко пъти цялата централна част. За съжаление, нямах много време да посетя историческите културни паметници и музеи, но определено при следващото ми посещение ще поправя тази грешка.

DJ DIASS

AMSTERDAM2

Оправдаха ли се очакванията, с които беше тръгнал?

Беше много по-красиво от това, което си представях.

AMSTERDAM3

DAM SQUARE

Какви хора срещна там?

Това е едно от нещата, за които много мога да говоря, но ще бъда кратък. Хората са щастливи, освободени от комплекси и стереотипи. Възпитани, любезни и дружелюбни. Запознах се с много хора, както живеещи там, така и с хора, дошли специално за конференцията. През цялото време усещах позитивизъм и сякаш бяхме едно общество – усещане, което не съм изпитвал в България, за голямо мое съжаление.

WITH CHRIS FROM THE MARTINEZ BROTHERS
С Chris от The Martinez Brothers

Амстердам предлага много и различни изкушения… Ти успя ли да им устоиш? 🙂

Моята философия за тези неща е следната: ако нямаш нужда от „подсилване“, по-добре изпий една бира и изяж един бургер. Аз лично се въздържах от амстердамските изкушения, защото и по принцип не употребявам нищо. Може би заради факта, че в България тези неща са забранени и нелегални, има голям глад към тях и дори се определят като тенденция, а в Амстердам всичко е легално и можеш да си закупиш марихуана от всеки втори магазин. Затова мисля, че хората го приемат като даденост и не прекаляват с нищо.

С много багаж ли пътуваш по принцип и кое е нещото, без което не тръгваш на път?

Зависи за какъв срок от време заминавам. Фотоапарат, четка и паста за зъби и авантюристичен дух са задължителни.

Най-актуалното в момента около теб е новият ти албум – ще ни разкажеш ли малко повече за него и за грандиозната промоция, която му подготвяш?

На 27 март в легендарния Yalta Club ще представя моя нов албум „Reset The World“, който ще бъде издаден за италианския топ лейбъл 303Lovers. В него са включени 12 оригинални авторски песни, от които 8 соло трака и 5 проекта в колаборация с вокалистите Viara Atova, Michael Fleming, Diva Vocal и The New Citizen Kane, както и 2 песни с топ продуцентите Manuel De La Mare & Luigi Rocca. Пилотното парче е именувано „Reset The World“, с което искам да изразя своя индиректен протест относно поведението на хората в днешно време. Пороците, лошото отношение и безотговорността към природата, близките ни и околната среда ме вдъхновиха да създам кулминация с усещането за армагедон и едно ново, чисто духовно начало в песента. Музиката е едно от оръжията, с които се борим срещу лошите неща, които ни заобикалят. Албумът е изключително разнообразен като стилове и звучене – от мелодични дийп и хаус ритми, през една по-дарк и мистична тема до ъндърграунд и динамичен тек хаус. Албумът ще бъде на разположение както дигитално в Beatport, така и на музикалния пазар в България от 30-ти март.

WITH THE LEGEND PETE TONG
С легендата Pete Tong

amsterdam_760x460

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!