Защо в Корнуол?

Екзотична почивка и екзотичен пейзаж в Англия. No way! Е, да, но се оказва възможно! И искаме да ви кажем, че дори това, че вече не е лято, колкото и слънчево да беше през изминалите дни, не бива да ви спре да изберете графството Корнуол за своето следващо пътешествие или почивка.

cornwall-sea-334992_1920


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Корнуол е най-южната част на Англия. Място, на което спокойно ще откриете отличителните белези на лятната почивка – плаж, слънце, пясък…

giuseppe-milo1

Но Корнуол предлага и още нещо – богатството на историята, културата и красотата на природата с нейните спиращи дъха гледки.

tony-cornwall3

Ето защо в Корнуол!

cornwall-castle3

Англия е островна държава, все пак, ето защо няма нищо изненадващо, че графство Корнуол може да се похвали с над 200 мили брегова линия, която освен скали, предлага и златисти плажове.

Редом с красивото крайбрежие, Корнуол има какво още да покаже – впечатляваща селекция от градини, които могат да направят цветен деня дори и на най-сивия човек на света. А сериозните градинари или любителите на цветните отражения на природата определено си струва да обиколят всяко кътче от градините на графството.

cornwall-garden

cornwall-garden2

Корнуол е добре познат в цяла Великобритания и с редица традиционни кулинарни лакомства. През последните години районът е изградил репутация на водеща сила в качеството на храната и добрите ресторанти. Това, което го прави уникален е, че храната тук е местно производство и разбира се, вкусът й е изключително различен. Сирена, плодове, зеленчуци, морски дарове и месни деликатеси са сред вкусните изкушения, на които можете да се насладите по време на престоя си в графството.

cornwall-sweet

Живописносността, културата, природата, историята също имат своето място в този различен за традиционните усещания към Англия район. Крайбрежието ще ви изненада с галерии, театри, замъци, крепости, модерно и съвременно изкуство и архитектура. Спиращите дъха гледки, които съчетават в себе си картини на природата с картините, които носят отпечатъка на историята, определено ще завладеят съзнанието ви и ще останат там като гаранция за изключително приятно пътешествие до тази точка от света.

cornwall-534856_1920

cornwall-534936_1920

cornwall-680899_1920

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cornwall-st-agnes-heather

 

cornwall-the-anciest-town

giuseppe-milo2

giuseppe-milo3

greenhouse-826151_1920

tony-cornwall

tony-cornwall2

снимки: Giuseppe Milo, Tony Armstrong
източник: traveldailynews
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!