Central Park – зеленото сърце на Манхатън

Не е задължително да сте фенове на „Приятели“, за да сте чували за Central Park – един от най-известните паркове в света, разположен в Манхатън в Ню Йорк. Зеленият остров в сърцето на квартала, познат с многобройните си небостъргачи, е и най-посещаваният парк в САЩ, като годишно през него минават над 35 милиона човека.

NYcentral-park


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

На площ от 850 акра Сентръл парк разполага с големи зелени поляни, дървета с дебела сянка и прелестни езера. Освен място за разходка, почивка или спорт, паркът е и домакин на многобройни концерти и културни прояви. От ранна сутрин до късна вечер той е оживено място, в което винаги може да намерите някакво забавление, независимо на каква възраст сте. Зоологическа градина, тенис кортове, алеи за кънки, баскетболни игрища, безброй павилиончета за хотдог, гевреци, пуканки и сладолед, симпатични кафенета – в Сентръл парк има за всеки по нещо.

Central-Park-New-York-8

Сутрин може да се любувате на патиците в езерото, да плувате с лодка, да карате колело или да се пързаляте с кънки на ледената пързалка. Следобед пък ще сте истински късметлии, ако си намерите място на някоя пейка, тъй като хиляди туристи и местни хора избират парка за кратко бягство от шумния, забързан и натоварен ритъм на многомилионния град. След залез слънце пък Сентръл парк се превръща в романтично местенце, подходящо за дълги разходки и задушевни разговори.

Паркът е неописуемо красив през всички сезони. Пролетно време цъфналите дървета доставят неописуема наслада на сетивата, през лятото зеленината е най-наситена, есента оцветява с богата палитра от багри дърветата и храстите, а през зимата снегът и ледът създават прекрасна бяла картина.

Southwest_corner_of_Central_Park,_looking_east,_NYC

central-park-178379_1280

new-york-165195_1280

central-park-178381_1280

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!