Ждрелото на Батаара - недокоснато чудо на природата

Водопадът Батаара се смята за един от най-красивите водопади в света и често се нарежда сред най-добрите места за посещение в Азия.

baatara-gorge-waterfall-lebanon-5


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Водопадът е истински природен шедьовър, разположен на 1150 метра надморска височина в Ливан, в село Балаа. Столицата на Ливан – Бейрут, се намира на 76 километра от водопада и посещението на това изключително място се оказва лесно постижимо дори и само за ден.

baatara-gorge-waterfall-lebanon-6

Често наричат водопада “пропастта на трите моста”, заради трите естествени моста, висящи над варовиковата пещера.

David Lama - Action

Батаара е с общ спад и височина от около 255 метра и най-доброто време за посещението му е през април – май, когато от върховете над долината се стича вода от пролетното топене.

baatara-gorge-waterfall-lebanon-8

Днес ждрелото на Батаара е популярна туристическа дестинация. На хората, които решават да го посетят, се препоръчва да бъдат много внимателни, тъй като скалите в повечето случаи са хлъзгави.
Посещението на водопада може да се превърне в едно истинско приключение.

baatara-gorge-waterfall-lebanon-9

Във видеото по-долу можете да видите как алпинистът Дейвид Лама поема предизвикателството да изкачи недокоснатите стени на ждрелото Батаара.

Snapshot - 9

Snapshot - 10

Snapshot - 11

Източник: ТОЕ
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!