9 фотографии от Амстердам, които няма да видите в туристически сайтове

Освен зона на свободната платена любов, с безкраeн аромат на марихуана по улиците, заспиващи по масите в кофишопове хора и изцъклени до извънземност парти маниаци в клубовете, Амстердам е и град на изкуството, разноообразието, контрастите, историята и най-вече – поносимостта към ексцентричното. Едно място, в което има място за всеки.

В следващите редове те чакат малко приказки и голяма приказка.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Picture1
Колела с любопитен дизайн и шантави надписи са обичайна гледка в Амстердам.

Picture2
А модата за ретро касетка за бири като кош нарежда града в топ 3 на хипстър трендовете.

Picture3
Тесните и наклонени сгради са отличителна черта на града. Всяка от тях разполага с кука или макара на тавана. С нейна помощ може да качите канапето си до третия етаж, тъй като високата степен на теснотия не ви позволява да го направите по друг начин.

Picture4
В холандския град хората обичат да излизат по терасите си, където да прекарват деня в… разговори с минувачите.

Picture5
През деня прозорците на тесните жилища се отварят за освежаване и тъй като терасата на партера е заета, чаршафите се проветряват на слънце през прозореца.

Picture6
През хубавото време на хубавите бири им порастват крака. Амстелът си е Амстел, ама и Хайнекенът не е като да не е Хайнекен – ама баш!

Picture7
Понякога, през по-лошите дни от годината, градът може да бъде тъмен и зловещ като в приказка на братя Грим.

Picture8
В района на Червените фенери никога не е тъмно, а по улиците се носят благовонни ухания на сминдух и жожоба. Там братя Грим нямат власт.

Picture9
Истината е, че веднъж стъпил там, оставаш с един въпрос: „Липсата на предразсъдъци у хората или ароматът на сминдух прави живота в Амстердам да се усеща толкова леко?“

Ако снимките в тази статия са ти харесали, значи определено трябва да дойдеш на откриването на фотоизложбата на автора им Плабо и да видиш останалите 17 фотографии от серията „Амстердам“ в компанията на чаша вино.
Откриването е на 05.06.2015 от 20:00 ч. в галерия ”Art Is Progress” на бул. Витошка 120 (до НДК), където освен фотографиите, те очакват и някои други изненади.

Вход свободен!

Picture10

Присъедини се на: www.facebook.com/events/848206155254689/
За Пламен
Дизайнер, фотограф, оптимист. Повече за мен може да научите на сайта ми: www.plabo.net