9 пещери, които ще ви омагьосат

1. Пещера „Ханг Сон Дунг”, Виетнам

Това е най-голямата пещера в света, с широчина от 200 м., височина от 150 м. и дължина около 9 км. „Ханг Сон Дунг” е също и една от най-интересните пещери, които можете да видите.

hang-son-doong-cave-vietnam-1 hang-son-doong-cave-3


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

2. Ледникът „Менденхол”, Джуно, Аляска

Това място е с дължина около 20 км. и се намира между леденото поле на Джуно и езерото Менденхол.

mendenhall-ice-caves2 mendenhall-ice-caves-2

3. „Светещите пещери Уайтомо”, Нова Зеландия

Нова Зеландия е пълна с изненади, независимо дали става дума за култура, изкуство или природа. „Светещите пещери Уайтомо” са една от тези изненади и всеки един от нас трябва да ги посети! Само тук можете да видите светулките „Arachnocampa Luminosa”.

waitomo-caves-1

waitomo-caves-21

4. Ледената пещера „Айсризенвелт”, Австрия

Това е най-голямата ледена пещера в света, с повече от 42 км. дължина. Посетителите излизат от тук със зачервени бузи и усмивки на лицата си. 🙂

eisriesenwelt-cave-austria-photo-11

5. „Мраморната катедрала” в Чили

Ако не сте били в Чили досега, ето една причина да го направите! Тези мраморни пещери, издълбани от вода, постоянно променят своите цветове, което означава, че колкото и пъти да посетите мястото, то винаги ще е различно. 🙂

marble-cathedral-1 marble-cathedral-3 marble-cathedral-22

6. „Деветашка пещера”, България

Деветашката пещера се намира на 2 км. от село Деветаки и на 18 км. на север от Ловеч. Проучвания сочат, че тази прекрасна пещера е била обитавана (с известни прекъсвания) през почти всички исторически епохи.
Ако искате малко адреналин, можете да използвате една от 7-те дупки в тавана на пещерата за бънджи скокове.

Куршуна,Деветашка_пещера_032

7. Пещера „Фингал”, Шотландия

Тази пещера е известна и като „Пеещата пещера”, благодарение на хармоничните звуци, които ще чуете, доближавайки се до нея.

fingels-cave-21

fingals-cave-11

8. Пещери „Шкоцян”, Словения

Това е система от пещери, чиято обща дължина е около 6 км. Удивителна е разликата между най-високия вход на мястото и най-ниската част на пещерата – сифона.

skocjan-cave_slovenia

9. „Пещерата с гигантски кристали”, Мексико

В тази ефектна пещера можете да намерите най-големите селенити, открити някога. Някои от тези кристали са с 11 м. дължина, диаметър 4 м. и тегло около 55 тона.

Crystal-Cave-of-the-Giants

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!