8 страхотни места, където дивите животни са на една ръка разстояние

Какво ще кажете да споделите закуската си с жирафи, да се къпете в басейна в компанията на слонове или да наблюдавате през прозореца си колония пингвини? Звучи супер – и е напълно възможно на няколко страхотни места, където хотелите са построени така, че дивите животни са на една ръка разстояние.

Makanyane Safari Lodge, Южна Африка

1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Разположен в резервата Madikwe, комплексът предлага на гостите гледка отблизо към заобикалящата растителност и дивите животни, които я обитават. Усамотените вили са с огромни стъклени прозорци от пода до тавана, така че са идеални за наблюдаване на преминаващите слонове, а основната сграда е удобно разположена в непосредствена близост до воден басейн, посещаван от много диви животни. Makanyane Safari Lodge е място, на което имате шанс да видите и петте най-легендарни големи африкански животни: лъв, слон, бивол, носорог и леопард.

Disney’s Animal Kingdom Lodge Resort, Орландо, Флорида

2

Ако отседнете там, ще се чувствате по-скоро като на посещение в Африка, отколкото във Флорида. Разходката из околността ще ви даде възможност да видите повече от 30 вида животински представители на африканската дива природа. Комплексът е дом на 200 животни и птици, сред които газели, фламинго, зебри и жирафи.

Giraffe Manor, Кения

3

Този уединен хотел извън Найроби ви позволява да се наслаждавате отблизо на жирафи от изчезващия вид Ротшилд. Имението е построено през 1932 г., а от 1970 г. служи като убежище за жирафите. Днес то разполага с шест спални за гости и предлага на посетителите възможност да споделят закуската си с осемте жирафа, които живеят там. Цялата печалба на хотела отива в подкрепа на Африканския фонд за застрашени диви животни.

Lapa Rios Eco Lodge, Коста Рика

4

Това страхотно местенце е сгушено в защитена територия дъждовни гори с размер 4000 декара, така че въпросът е не какви диви животни ще видите, а какво няма да видите. Ако решите да отседнете в някое от 16-те бунгала, то маймуни, папагали, ленивци, игуани и птици тукан са само част от гостите, с които ще споделите престоя си.

Sea Lion Lodge, Фолклендски острови

5

Въпреки че в името му се съдържа „морски лъв“ (sea lion), не с тези животни ще се срещнете в уютния 3-звезден хотел – наблизо има колония от пингвини, която можете спокойно да наблюдавате. Към това се добавя и приказна гледка към Атлантическия океан – огромната водна маса е единственото, което ви дели от Антарктика.

Sarova Salt Lick Game Lodge, Кения

6

Дори и само заради архитектурата си това място заслужава да се види – но още по-голяма атракция са гледките, които се разкриват от него. Намира се в границите на резерват за диви животни и точно над воден басейн, така че по всяко време на денонощието е възможно да наблюдавате различни представители на африканската фауна.

State Game Lodge, Южна Дакота

7

Ако отседнете в този хотел, ще сте само вие, над 280 хиляди декара природа… и 1300 живеещи на свобода бизони. Ако искате да увеличите шансовете си да ги срещнете в естествената им среда, то можете да се възползвате от ежедневните екскурзии с джип. Тъй като хотелът е в рамките на резервата Custer State Park, ще видите не само бизони, но и много други животни.

Royal Malewane Private Game Lodge, Южна Африка

8

Без съмнение най-страхотната атракция, която предлага този комплекс, са малките частни басейни на открито към всяка стая. Докато се къпете под яркото южноафриканско слънце, може да ви дойдат на посещение няколко слона. Мястото е в рамките на частен резерват срещу Националния парк Крюгер, така че ако не видите диви животни през прозореца или край басейна, то със сигурност ще се случи на предлаганото от домакините сафари.

Източник: cntraveler
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!