7-те неща, без които перфектната почивка е невъзможна

Не искате мечтаната ваканция да се превърне в неприятно изживяване? Ето 7 неща, без които перфектната почивка е невъзможна! 

1. Правилната дестинация


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

atlas-642021_1280

Светът е огромен и предлага безброй примамливи дестинации за почивка. Някои са по-близо, други – на хиляди километри разстояние, но всяка си има своите предимства и недостатъци. Първото, което трябва да съобразите, е колко време общо ще е ваканцията ви, така че да не прекарате половината от нея в път. След това решете какво точно ви се прави: искате да се излежавате по цял ден край басейна с коктейл в ръка, предпочитате разходки сред природата, разглеждат ви се забележителности, интересно ви е да се запознаете с необичайна култура… За всяко от тези неща си има подходящите дестинации. И най-важното: не подхождайте с прекалено големи очаквания, преди да тръгнете, това най-често води до разочарования, които помрачават иначе приятни почивки.

2. Добрата компания

holding-hands-858005_1280

Хемингуей е казал: „Никога не отивайте на почивка с някого, когото не обичате“. Излишно е да ви убеждаваме колко мъдър е американският писател и просто ще ви кажем, че лично сме се убедили в правотата на думите му. Често пренебрегваме важността на това с кого отиваме на почивка, като си мислим, че по-голямо значение има мястото, а не хората. Всъщност кофти компанията може да провали пътешествието ви по-успешно дори от най-неугледния хотел – с приятели всяко премеждие може да се превърне в забавно приключение, а мрънкащите и недоволни хора да ви накарат да се чувствате като в ада, дори когато сте на най-приятното място.

3. Предварителна подготовка

map-455769_1280

Разбира се, че импровизацията е чудесно нещо, но когато отивате на някое непознато място, повече от задължително е да се подготвите предварително. Не казваме, че трябва да си направите подробен план, но най-малкото е добре да се запознаете с местните обичаи и закони (особено ако отивате на по-екзотично място), за да не попаднете в сконфузна, а понякога и в опасна, ситуация. Не пропускайте да проверите и каква е местната храна, както и за какво трябва да внимавате най-много.

4. Достатъчно дрехи и обувки

closet-912694_1280

Често багажът се оказва най-голямото предизвикателство при пътуване, а уцелването на точното количество, което да вземем, си е цяло изкуство. Независимо колко дълга ще е почивката, не завличайте целия си гардероб – многото багаж със сигурност ще ви пречи. Но и не пренебрегвайте необходимостта да имате достатъчно дрехи и обувки. Какво означава „достатъчно“? Точно тук е изкуството 🙂 Няма точна формула, но поне два резервни чифта обувки (като едните задължително трябва да са много здрави!) и дрехи за изненадваща промяна на времето трябва да имате.

5. Пари, козметика и лекарства

wallet-867568_1280

Важно е да помислите колко точно пари ще ви трябват – и по възможност, особено ако предпочитате да плащате в кеш, да не взимате много повече в себе си. Задължително обменете предварително във валутата, която се използва на мястото, където отивате. Не забравяйте да си вземете поне базови лекарства (аналгин, аспирин…) – за всеки случай, както и козметика от първа необходимост. Не говорим само за паста за зъби (в комплект с четка, разбира се), но и за лосион против слънчево изгаряне, например.

6. Лек и удобен за пренасяне лаптоп

acer-aspire-r13-side

Сигурно вече сте се зачудили защо още не сме споменали смартфон… няма и да го споменем! Точно така, перфектната ваканция за нас означава поне за няколко дни да забравим за понятието „винаги на линия“. Разбира се, не е задължително да прекъснем всякакви контакти със света. За да не сме толкова крайни, решението е лек и удобен за пренасяне лаптоп като Acer Aspire R13, с който можете да ползвате интернет, когато вие решите, така че все пак да се похвалите на приятелите в социалните мрежи колко добре си изкарвате и да успокоите мама, че всичко е наред и се храните достатъчно 🙂

7. Слънчеви очила

sunglasses-635247_1280

Независимо дали отивате на море, или на планина, слънчевите очила са задължителни – и едно от нещата, които най-често се забравят, особено ако слънцето не грее много силно, когато тръгваме на път. Предпазването на очите е особено важно, така че не го пренебрегвайте, освен това очилата са и един от най-готините аксесоари. Препоръчваме ви да си изберете добри очила с доказан произход от доверено място, каквито са нашите приятели от Еврооптик. При тях винаги ще откриете модерни, интересни и достъпни предложения.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!