7-те най-култови американски пътища

През Съединените американски щати минават над 250 000 километра магистрали. Но няколко от шосетата са си класика и предлагат незабравимо изживяване, ако решите да предприемете приключение „по пътя“. Вижте ги!

1. Route 66


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Изключително популярен път и маршрут, особено след Втората световна война. Известен и като „майката на пътищата“ на Америка. Все още се усеща носталгията по миналото, видно дори и от крайпътните емблеми по шосето.

route-1

route-2

route-3


2. Pacific Coast Highway

Това е пътят „All-American“ и е буквално на брега на Калифорния. Предлага зашеметяващи пейзажи и много страхотни места, на които да се отбиете от Леджет през моста Голдън Гейт, до Ел Ей и Сан Диего.

route-4

route-5

route-6


3. Extraterrestrial Highway

Наричат я още Невада 375 и ще ви отведе през пустиня, която на пръв поглед няма забележителности, но в която, поне според някои конспиративни теории, са се случвали срещи с извънземни. Вероятно затова мнозина приемат пътя за един от най-странните в Америка.

route-7

route-8

route-9


4. Oregon Trail

Този маршрут ще ви пренесе назад в историята и през някои от най-красивите места в Дивия Запад на Америка.

route-10

route-11

route-12


5. Natchez Trace Parkway

Този бивш коларски път сега е едно от най-живописните кътчета на Америка и ви предлага възможност да се насладите на някои от класическите Южни забележителности.

route-13

route-14

route-15


6. Blue Ridge Parkway

Този маршрут свързва два национална парка през билото на планината – ето защо е ясно, че ще срещнете не една, а безброй спиращи дъха гледки. Пътувайте през пролетта и лятото, за да се потопите в зелена магия, или се насладете на колорита на есента.

route-16

route-17

route-18


7. Going-to-the-Sun Road

Ако сте в Националния парк Глейсър, няма да имате друг избор, освен да се възползвате от тази магистрала – единственият път, който пресича целия парк. Панорамна гледка към планината, яркосини ледникови езера и зелени долини… Вълшебство!

route-19

route-20

route-21
Източник: matadornetwork
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!