7 от най-опасните пътешествия

Езерото от медузи (Jellyfish Lake)

Това езеро се намира в Еил Малк, Република Палау – един чуден оазис насред Тихия океан, където можете да поплувате сред милион медузи, които няма да ви наранят, освен ако не слезете по-надълбоко.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1

Вулкан Виларика, Чили (Villarrica Volcano)

Лятно време хиляди туристи посещават този действащ вулкан. Зимата, смелчаците изкачват ледниковите склонове през пукнатини с лава и ако това не е достатъчно можете да скочите с бънджи от хеликоптер в бездната.

“Пътя на смъртта”, Боливия (North Yungas Road)

Старият път в боливийската провинция Юнгас се смята за най-опасния път в света. По този участък, дълъг около 70 км, и свързващ Ла Пас и Коройко, всяка година загиват между 200 и 300 души.

Връх Хуа, Китай

Този връх на планина Хуашан предлага живописни гледки, но за да стигнете до тях, трябва да минете през опасен път, които не въднъж се е оказал последна дестинация за мнозина.

Дяволския басейн, Замбия (Devil’s Pool)

Водопадът Виктория привлича хиляди туристи всяка година. Между август и януари, в зависимост от нивото на водата, най-смелите могат да застанат на самия ръб на водопада и да си направят снимки.

Смирна Бийч , Флорида (Smyrna Beach)

Този иначе прекрасен плаж е наричан “столицата на нападенията от акули”. Рекордът е 6 ухапвания за 1 седмица. Смята се, че ако плувате на този плаж, значи със сигурност плувате на 4 метра от акула.

Half Dome, Калифорния

Най-разпознаваемата скала в Национален парк Йосемити, е трудно достижима. Последните 120 метра са стръмен склон със стоманени въжета, които са единствената ви подкрепа. Ако не смятате, че не е достатъчно ужасяващо, то трябва да знаете, че възможността от удар от мълния е много голяма.

7

Тагове

featured Класации
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!