6 „скрити съкровища“, които чакат да ги откриете

На красивата ни планета има места, за които повечето от нас никога не са чували – а те са не по-малко привлекателни от най-популярните туристически дестинации. В много от случаите даже са за предпочитане, особено ако имате откривателски дух и предпочитате по-спокойна и идилична ваканция. Ето шест такива, които сме сигурни, че ще ви очароват!

1. Лорд Хау, Австралия

1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Лорд Хау (Lord Howe Island) е малък остров, на около 2 часа път от Синди, Австралия. Наричат го „скрито съкровище“, защото при официално 350 жители в целия остров, само 400 туристи имат позволението да се докоснат до рая на острова по едно и също време. Заради липсата на хора е възможно да се съхрани непокътната природата – девствените плажове, чистата вода, дъждовните тропически гори, върховете на вулканите и кристалната лагуна, граничеща с коралови рифове. Всичкото това прави Лорд Хау една от най-зашеметяващите непознати дестинации по света.

 

2. Чешки Крумлов, Чехия

7czech-krumlov-704469_1280

Чешки Крумлов (Cesky Krumlov) е средновековен град, разположен по поречието на река Вълтава в Чехия. Градчето е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Датиращ от 13-ти век, приказният град е познат като „туристическо бижу“ – извисяващи се замъци, калдъръмени улички, обгърнати от стройни хълмове. Чешки Крумлов е прочут със забележителната си архитектура и най-вече с бароковите си образци.

 

3. Бунди, Индия

11 - common-wikipedia

Макар, че Раджастан е популярна туристическа дестинация, в голямата си част потокът с туристи заобикаля Бунди (Bundi) за сметка на Джайпур. Така Бунди остава малко известно и рядко посещавано място, макар и да има своята историческа и естетическа стойност. Той е заобиколен от просторни склонове, има приказен замък – Дворецът Бунди, сложно изваяна архитектура, кладенци и красиви произведения на изкуството. Бунди е вдъхновение за различни художници, литературни умове, режисьори.

12-wikipedia

 

4. Си Фан Дон, Лаос

13-table-681735_1280

Мързеливите ваканции по плажа намират своя идеал в Си Фан Дон (Si Phan Don). Островът е място за релакс и почивка, просто защото няма нищо за вършене на него. Името му се превежда като „Остров за четири хиляди“ и е доста подходящо за архипелага, който разпръсква река Меконг. Си Фан Дон граничи с лабиринт от скали, ручеи и плитчини и всичко това прави възможно запазването на културата и недокоснатия рай в Южен Лаос. Остворът може да се похвали и с най-големия водопад в Югоизточна Азия – Khone Phapheng.

14

 

5. Гуанахуато, Мексико

15-guanajuato-490146_1280

Гуанахуато (Guanajuato) е малък град, разположен между Мексико сити и Гуадалахара. Богат на колониална история, той е бил обитаван от испанските заселници заради сребърни мини, открити наблизо. В разгара на колониалния период, добивът на сребро там достига до 2/3 от световното количество, което прави градът един от най-влиятелните в глобален мащаб. Днес Гуанахуато продължава да бъде оживен град и колоритен лабиринт от улички, къщи, църкви и испански архитектурни чудеса, които го правят една от най-красивите непознати дестинации в света.

 

6. Чиниджано, Италия

cinigiano

Любителите на качественото италианско вино биха могли да избягат от туристическите капани на Тоскана в Чиниджано (Cinigiano). Идилично и типично по тоскански, градчето е заобиколено от обширни лозя. Всеки, търсещ уюта на хубавото вино и красивата природа, ще остане покорен и от прелестните залези в Чиниджано.

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!