5 причини да посетиш прекрасния остров Тасос

Тасос е един от най-красивите острови в съседна Гърция. Въпреки че е като кътче от Рая, той все още не е съсипан от наплив на туристи. Когато си там, имаш чувството, че си на някой далечен тропически остров, а всъщност е толкова близо до нас! Има десетки причини да посетиш Тасос, а ние избрахме 5 от тях. Ще се радваме и вие да добавите някоя! 🙂

Tasos1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Древната Агора на Тасос

Една от най-значителните забележителности на о. Тасос е Древната Агора. В миналото там са се провеждали публични дискусии, празненства и ритуали. Ако желаете да се потопите в древната култура на гърците и да усетите красотата на една друга епоха, задължително трябва да посетите Агората в град Лименас!

Женският манастир “Св. Архангел Михаил”

Това е едно от най-чудотворните места на света. Всеки, осмелил се да се покатери до Аязмото и да отпие от водата в него, е усетил лечебната й сила. Хиляди хора са се излекували там. Присъствието на Архангела е осезаемо. А който не вярва в чудеса, може просто да го посети и да се наслади на красивите гледки, които предлага манастирът. Точно срещу него се намира и Зографският манастир, който е забранен за жени и за да го посетиш, трябва да имаш специално разрешение.

viber image

Красивите плажове

Ярките цветове, които предлагат плажовете на о. Тасос, те карат да се чувстваш все едно си в Рая. Те са не просто красиви, а и много чисти и спокойни. Съветваме ви да отидете и да се насладите на този прекрасен оазис.

Забавленията

Въпреки че о. Тасос е сравнително недокоснат от масовия туризъм, той все пак предлага и много забавления за почитателите на адреналина, на музиката и партитата. По плажовете могат да се срещнат много спортни атракции, а за любителите на купоните има и плажове с музика, която те кара да затанцуваш по мекия пясък.

SM10_WHITE_PIU_EASY-CAMERA-UI_OTS_005

Столицата Лименас

Едно от най-посещаваните места на о. Тасос е столицата Лименас. То е известно с културно-историческото си богатство. Там, освен площада Агора, могат да се посетят и старият амфитеатър, който е действащ и до днес, Светилището на Зевс, Артемида и Посейдон. А след това да завършите вечерта в някое приятно заведение и да сте сигурни, че Тасос ще остане в сърцето ви дълго след като си тръгнете! 

SM10_WHITE_PIU_LOW-LIGHT_SELFIE_348

thassos

За Алекс