5 места, които да посетите с любимия човек

Ако очаквате да ви опиша тривиалните места като Париж, Венеция, Рим и всички останали банални кътчета – ще ви изненадам. Светът се изменя, както и представата за романтизъм. Най-важното за една връзка е да откривате нови и красиви места заедно, да изживеете тръпката, виждайки за първи път нещо заедно.

1. Фестивалът в село Жеравна

Жеравна2

Всички първоначално тръгват да търсят нови приключения извън милата ни родина, но тя може да ви предложи толкова интересни изживявания . Какво по-хубаво от това да пътуваш в миналото заедно с твоя любим? Организаторите на този фестивал ни връщат в годините на нашите баби, давайки ни възможност да усетим цялата емоция от техния живот. В забързаното ни ежедневие, забити в телефоните и компютрите, не можем да осъществим истинска близост с нашата половинка, а отивайки там, всички тези нови технологии са забранени, задължен си да носиш носия и да ядеш храна, произведена по рецептите на бабите ни. Дайте тези 2 дни на вас и половинката си и ви гарантирам, че ще се приберете истински щастливи и влюбени. Още отсега си отбележете в календара датите за догодина!

2. Фаянс, Франция

fayence,france
Снимка: Matteo X

Франция винаги е добра идея за посещение с любимия, а Фаянс е едно от най-красивите френски селца. Съхранило исторически паметници като замък от 12-ти век, черква от 18-ти век и параклис от 15-ти век, това кътче на земята може да достави неповторими усещания на сетивата ви. Малките кафенца, тесните павирани улички и шарените цветя, приятно декориращи фасадите на старите къщи, носят със себе си хармонията, която всяка връзка има нужда да усети.

3. Остров Скай, Шотландия

о.Скай

Остров Скай е една от най-подходящите дестинации за любителите на авантюрите – красива природа, обширни зелени площи, обли масивни хълмове, а в същото време си заобиколен и от вода. Островът може да предложи всичко, но най-вече невероятно преживяване за вас и вашата половинка. Някои неща не могат да се опишат с думи и това чудо на природата е едно от тях. По-добре сами се убедете в това!

4. Хуакачина, Перу

Хуакачина-Перу

Едно нестандартно предложение, но със сигурност си заслужава. Оазисът Хуакачина е населяван от около 100-тина души и е само на час път с кола от Тихия океан. Изолирани от света, наслаждаващи се един на друг – времето просто спира и само вие съществувате. Това е моето екзотично предложение за вас, а за тези, които решат наистина да отидат – не ми благодарете! 🙂

5. Кападокия, Турция

Cappadocia

Преводът на името е “Земя на красивите коне” и дори само то носи романтиката в себе си. Местност, създадена от природата, но усъвършенствана от хората. Вечер може да се видят блещукащите светлинки в скалите, защото къщите са построени в самите тях. Ех, че красота! Най-магическото преживяване е да полетиш над този рай – балоните са една от основните атракции. Чувството на свобода, което те обзема, летейки над скалните образувания на Кападокия, често води със себе си и спонтанни решения, които преди това си се страхувал да вземеш. Помислете си! 🙂

Надявам се моите предложения да са ви харесали. В крайна сметка всеки сам чувства къде би изпитал най-приятни и силни емоции със своята половинка. Най-важното е да бъдете щастливи, не просто да откривате света заедно, а един за друг да бъдете целия свят. Обичайте се!

За Алекс