5 замъка, в които можете да сбъднете детската си мечта

Понеже момиченцата (а и момченцата) често си представят живота по приказен начин и защото накрая се оказва, че почти всичко е далеч от приказното, решихме да ви дадем възможност да се озовете в приказките поне за една нощ.

Представяме ви няколко замъка, в които можете да отседнете, а защо не и да сбъднете поне една детска мечта – да сте принцове или принцеси. Ако сте с любимия човек, то сбъднатите мечти стават две! Опитайте!


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1. Château Hermitage de Combas

1

Шато Ермитаж дьо Комбас в провинцията Лангедок-Русийон, Франция се смята за мястото на най-ранните творби на великия драматург Молиер. Днес вече е средновековен замък с басейн и ресторант, специализиран в шоколадовите десерти!

2. Inn at Erlowest

2

Намира се на езерото Джордж, на алеята на милионерите в Ню Йорк. Гранитният замък в стил Кралица Анна е построен през 1898 година като домът-мечта на влиятелен политик и адвокат. Сега можете да се насладите на усещането да сте обгрижвани като специални гости в замъка, който разполага с едва 10 стаи.

3. Toscana Resort Castelfalfi

3

Това средновековно флорентинско селище някога е било собственост на династията на Медичите. По-късно се трансформира в днешната Тоскана Ризорт Касълфалфи. Имотът разполага с голф-игрище, а шеф-готвачът в един от ресторантите е прочут далеч зад границите на Италия.

4. Thirlestane Castle

4

Между септември и май, когато замъкът е затворен за туристи, можете да си направите резервация да отседнете там и да се насладите на обстановката в Шотландия през 13 век. Можете да имате цялото място за себе си и да усетите атмосферата от преди началото на Тъмните векове, точно толкова истинска, колкото е била тогава.

5. Clontarf Castle

5

Клонтарф Касъл е построен през 1172 година в близост до мястото на кървавата битка при Клонтарф. Днес замъкът разполага със 111 стаи, модерно оборудване и възможност да поднесе на гостите си уют и спокоен престой.

Източник: budget travel
За Афродити