5 вълшебни малки градчета в Италия

Има толкова много причини да обичаме Италия и да искаме да се връщаме там отново и отново, особено ако не посещаваме само традиционно привлекателните за туристи големи дестинации като Милано, Рим, Флоренция или Венеция. Италия крие и малки чаровни градчета, които ще покорят сърцата ви в мига, в който ги зърнете. Ето 5 такива вълшебни местенца, и то само в един регион – Умбрия, които искрено ви пожелаваме да опознаете някой ден!

5. Губио


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

gubbio-830401_1920

Губио е красив малък град в провинция Перуджа, в централна Италия. Той е бил важен център на умбрите и днес впечатлява със средновековния си вид. Богатото му историческо и културно наследство привлича окото на всеки пътешественик.

4. Тоди

todi
Снимка: Becks

Тоди според мнозина е най-чаровното историческо градче в региона. Влиянията на различните култури, които са преминавали от там, са очевидни и до днес – има запазени три стени от етруската, римската и средновековната епохи.

3. Сполето

spoleto-2265409_640

Сполето е разположен върху хълм, увенчан от впечатляващата крепост Rocca Albornoziana. Това е очарователно място, в което ще срещнете тесни улички, красиви дворци и много средновековни сгради.

2. Асизи

assisi-2186838_640

Вероятно името ви е познато – от Свети Франциск от Асизи, основател на Францисканския орден и светец-покровител на Италия. Главната църква на ордена, където е погребан и светецът, е най-голямата забележителност на градчето.

1. Спело

spello
Снимка: Christopher John SSF

Спело е не просто очарователно, но и изключително цветно градче – препоръчваме ви да го посетите, когато е топло, тогава картините и уханията, в комбинация със запазените архитектурни шедьоври, ще ви потопят в уникална атмосфера.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!