10 удивителни забележителности, заради които ще поискате виза за Китай

Китай е страна с огромна територия и дълга история, която предлага безброй места за разглеждане и изследване. Подбрали сме за вас десет от най-атрактивните забележителности там, които сме сигурни, че ще ви накарат да грабнете виза за Китай, за да имате възможността да ги видите със собствените си очи и да се докоснете до тях.

Добре е да знаете, че българските туристи имат нужда от виза за Китай, за да посетят четвъртата по големина страна в света. Ако искате да си спестите време и главоболия, най-лесният начин да се сдобиете с виза е да се обърнете към агенция с опитни специалисти като Аеротур ММ, която ще ви помогне с дългогодишения си опит, индивидуалния подход към всеки каниддат за виза и доказаното качество на услугите. Разбира се, можете и сами да подадете документи, но сме се убедили, че много по-голяма увереност и гаранция за успех дава това да имаш опитен експерт зад гърба си.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

А ето ги и 10-те най-големи атракции в една от най-внушителните империи, заради които си струва всеки да си извади виза за Китай!

1. Великата Китайска стена

wall, великата китайска стена, китай, пекин

В очите на повечето пътешественици, ако сте били в Китай и не сте видели Велката Китайска стена – все едно не сте ходили в Китай.

Един от иконичните символи на Китай, тя е най-дългата стена в света и един великолепен подвиг на древната отбранителна архитектура. Тази постройка безспорно заслужава своето място в “Новите седем чудеса на света”. Благодарение на Великата стена Пекин попада в класацията на ЮНЕСКО за градовете допринесли в световното наследство.

Стената се простира от западната граница на Китай до източното крайбрежие и възлиза на около 5000 километра, но най-интегрираните и най-добре запазените участъци са близо до Пекин. Тези внушителни размери обясняват защо хората говорят с такова удивление за нея.

2. Армията от теракотени фигури в Ксиан – погребалните батальони на император Цин

Terracotta Army, Ксиан, теракотени войници, теракотена армия

Теракотената армия е лежала под земята повече от 2000 години. Изкопана е през 1974 г. от фермери и е определена за един от най-големите археологически обекти в света. През 1987 г. Теракотената армия става част от световното културно наследство.

Армията е от голямо значение, защото показва модели на войните, които са тримуфирали над всички други китайски армии в периода на воюващите държави (475-221 пр. н. е. ). Те са решаващ фактор за обединението на Китай.

Възможността да застанеш лице в лице с хилядолетни войни, които са били част от императорската армия, е една от най-силните причини да си извадите виза за Китай.

3. Забраненият град в Пекин – императорски дворец на 24 императора


Това е един от “градовете-дворци”, където на обикновените хора е било забранено да влизат. Мястото представлява екстравагантна демонстрация на древната китайска архитектура – над 8000 стаи със златни тавани са елегантно проектирани и боядисани в червено и жълто.
Забраненият град е бил императорски дворец на династиите Мин и Цин за периода от 560 г. до 1911 г. 24 императора са живели там.

В световното културно наследство, известният днес като „Дворецът музей“ сред китайците, е съкровище на културни и исторически реликви.

Забраненият град в Пекин е признат за едно от петте най-важни исторически места в света.

4. Река Ли в Гуилин – място на водни чудеса

Li River, лека Ли, Китай

Карстовият пейзаж по река Ли е завладял сърцето на не един артист. Поколения китайски художници и поети са вдъхновени от красотата на природата там, като използват писалки и четки, за да “заснемат” дишащата природа. Днес това е популярна дестинация за фотография. Когато пътешествениците преминават през Китай и търсят природна красота, първото място, към което ги насочват, е река Ли и Янгшуо.

83-километровата част на река Ли между Гуилин и Янгшуо е най-красивата. Речният пейзаж е украсен с изумителни хълмове, стръмни скали и селскостопански села и е облицован с бамбукови горички.

Списание National Geographic класира река Ли като едно от световните Топ 10 водни чудеса.

5. Жълтите планини в Хуаншан

yellow-mauntains, Жълтите планини, Хуаншан, Китай

В източната част на Китай, близо до Шанхай и Хангжу, живописната природа на Жълтата планина преследва пътниците с петте си чудеса: слънчеви изгреви, морета от облаци, странно оформени скали, извити борове и горещи извори.

Жълтите планини са приютили най-известните върхове в Китай. Това е един от трите най-красиви национални парка в страната. В сравнение с останалите, Жълтите планини предоставя на пътешествениците по-лесен достъп и поради това по-голяма популярност и заетост.

6. Гигантските панди в Ченгду – „Националното съкровище“ на Китай

panda, панда, мечка

Гигантските панди не са обичани само от китайците, но и от много чужденци от всички възрасти. Въпреки че има много зоологически градини в Китай, където можете да ги видите, най-добрият избор е Ченгду – “родният град” на гигантската панда. Има три места, където можете да видите панда отблизо: развъдникът и изследователския център Ченгду, долината на пандата Дунгуан, както и базата на пандите Бифенксия.

Център Ченгду е в северната част на града и е утвърдено място за “срещи” с панди. Бифенксия е на два часа от Ченгду – там можете да видите повече панди в естественото им местообитание. Можете да станете доброволец на някое от трите места и истински да се докоснете до този така симпатичен вид мечки. За нас това е напълно достатъчна причина да ни се прииска виза за Китай още сега!

7. Дворецът Потала в Лхаса – символ на Тибет

Potala Palace, тибет китай

Дворецът Потала е символ на Тибет. През 1994 г. е обявен за обект на ЮНЕСКО и част от световно културно наследство. В него се съхранява огромна съкровищница от материали и статии от тибетската история, религия, култура и изкуство. Дворецът е широко известен със скъпоценни скулптури, стенописи, будистки статуи, антики и религиозни бижута.

8. Бунд в Шанхай

Bund,Shanghai, бундът, шанхай, Китай

Бундът – улицата покрай западния бряг, е един от най-разпознаваемите архитектурни символи на Шанхай. Той е витрина на света със своите колониални европейски сгради и небостъргачи от другата страна на Хуанпу, където е разположен един от най-големите бизнес райони в света.

Бундът е най-процъфтяващата област в Шанхай в края на XVIII век и началото на XIX век. По това време първата британска компания открива офис там и допринася за превръщането му в символ на елегантност.

9. Пристанище Виктория в Хонг Конг

hong-kong-victoria-harbour, пристанище виктория, хон г конг, китай

Да погледнеш Виктория Харбър от Виктория Пик в Хонг Конг е като да изкачиш Великата китайска стена – уникално усещане, съчетано с невероятна гледка към Хонг Конг и всички негови архитектурни достижения. Виктория Пик е най-добрата точка да видите Хонг Конг от птичи поглед. Струва си да отделите време и през деня, и през нощта – няма да съжалявате. През нощта пейзажът е великолепен, когато симфонията на светлините от различни сгради танцува в унисон.

Ако решите да се потопите в тази светлинна феерия, специалистите от агенция Аеротур ММ могат да ви помогнат не само да си извадите виза за Китай, но и с безценни съвети за пътуването и престоя ви там.

10. Западното езеро в Хангжу – Раят на Земята


Хангжу е известен като „рай на земята“ в Китай благодарение на своя удивително красив пейзаж. Западното езеро е създадено, след като китайците откриват своята голяма любов към градинските паркове за отдих.

То е място на спокойствие, където градската природа се превръща в силует на североизточния хоризонт, а планините в близост и далеч го обграждат от другите три страни. Пагодата в близост и дъговидният мост в китайски стил придават допълнителна романтична атмосфера на пътеките, заобиколени от дървета, зелени острови и хълмове около езерото. Приказка!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!