10 причини да се влюбите в Гърция

Ако дори веднъж сте се докосвали до някое от многобройните прекрасни кътчета в Гърция, то няма да сте учудени колко лесно е човек да бъде покорен от очарованието на съседната ни държава. Със сигурност има безброй причини един турист да се влюби в Гърция – и това се доказва от милионите, които я посещават ежегодно и се връщат отново и отново. Ние сме избрали само 10 от тези причини, но знаем, че всеки може да добави още. Коя е вашата любима причина да пътувате до Гърция? 🙂

Санторини


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

santorini

Безспорно един от най-красивите и романтични острови в света, Санторини омагьосва с традиционните си бели постройки, прелестните залези и спиращите дъха гледки към океана. Култовото градче Оя е задължително за посещение, а когато дори веднъж видите на живо Санторини, ще разберете защо във всеки магазин за сувенири и картички в Гърция, независимо къде се намира той, има и изображения на острова.

Партенонът

parthenon

Разбира се, че няма как да минем без Атина и без легендарния Партенон на Акропола – от всички исторически забележителности в Гърция той се смята за най-важното оцеляло свидетелство на древната й култура. Построен е в чест на Атина, покровителката на гръцката столица, и е символ, който е разпознаваем навсякъде по света – не само на града, но и на цяла Гърция.

Храмът на Посейдон на нос Сунион

The Temple of Poseidon in Cape Sounion

Сами можете да направите снимки, достойни за пощенски картички, ако се разходите на шейсетина километра на юг от Атина до Храма на Посейдон, издигнат на скала на нос Сунион. От него се разкрива великолепна гледка към Егейско море, която доставя не само истинска зрителна наслада, но и мир и спокойствие в душата. Перфектно място да усетите историята и културата на Гърция.

Античният театър в Делфи

Delphi Theatre

Делфи, обект на Световното наследство на ЮНЕСКО, е съчетание от модерен град и археологически комплекс, който се намира до него. В древността в Делфи е живял най-известният гръцки оракул – на Аполон. В чест на бога, предводител на музите, е изграден храм, а над него се издига запазеният античен театър. Гледката, която се разкрива от него, е толкова прекрасна, че изтрива всякакво колебание дали си заслужава да го посетите.

Миконос

mykonos

Миконос е истинско бижу сред островите в Егейско море за всички, които обичат забавленията, нощния живот, а и романтиката. Тук можете да се насладите на вечеря на плажа под светлината на факли, после на диво парти в някое от многобройните заведения, а на следващия ден да се впуснете в омагьосващо гмуркане под вода. Въпреки че в активния сезон островът е доста населен, очарованието му дори тогава не оставя никого равнодушен.

Крит

crete

Най-големият гръцки остров има много какво да предложи на туристите – тук можете да се наслаждавате на древни останки, да се излежавате на прелестни плажове, да отдъхвате сред изобилие от зелени хълмове и да опитате от безбройните епикурейски удоволствия, които островът предлага. Крит е една малка вселена, пълна със съкровища, за чието откриване може да не ви стигне и цял живот.

Метеора

Meteora, Thessaly, Greece 1

Място, което спира дъха и те кара да изпитваш огромен респект и пред природата, и пред човешките възможности. Комплексът от манастири предлага едни от най-вълшебните гледки, които можете да откриете на Земята. Грандиозните скали и кацналите върху тях храмове, сякаш поставени там от някой великан, докато си е играл в околността, правят Метеора любимо място за всеки турист.

Плажът Миртос

Myrtos_beach_kefalonia

С един от най-красивите плажове в Гърция – Миртос, може да се похвали остров Кефалония в Йонийско море. Вероятно сте го виждали, ако не на живо, то поне на снимка, тъй като гледката към него отгоре от пътя е толкова впечатляваща, че просто не може да не я запечаташ на кадър и да не я покажеш на приятелите си. Плажът не е част от някой курорт, но това въобще не го прави по-малко привлекателен, нали?

Дворецът на Минос

Knossos Palace Greece

Дворецът на Минос се намира в Кносос, най-големия археологически обект на остров Крит. Смята се, че именно той е вдъхновил легендарната история за лабиринта и Минотавъра. Сложните постройки, забележителните фрески, тронната зала, огромните апартаменти и зали, олтарите и най-старият известен в света амфитеатър са само малка част от впечатляващите характеристики на дворцовия комплекс.

Остров Наксос

Naxos Island

Наксос е обобщение на най-привлекателните черти на Гърция – чистота, красива природа и съчетание от древна култура и съвременна цивилизация. Островът все още е сравнително непознат за масовите туристи, което го прави още по-приятно място за посещение. Той е най-зеленият на Цикладите, с прекрасни планини, долини и плажове. Допълнително очарование внасят традиционните бели постройки и местните вина.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!