10 места по света, на които можете да опитате най-доброто вино

Есента свързваме не само със застудяването, но и с гроздобера на новата реколта: сладко време, сладка работа, сладък резултат! Надали има пътешественик, който да не обича да си угажда при всяко пътуване и да не опитва от уникалните трапези, в който и край на света да се намира. Хубавата храна обаче върви с истински добро вино. Предлагаме ви 10 места по света, на които можете да се насладите на наистина добро вино – качествена глътка от питието на Боговете. Пожелаваме ви да ги посетите, ако не всичките, то поне някои от тях, и не сами, а с любимия човек. Тогава виното е още по-пивко!

Фингър лейкс / Finger Lakes


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 
1-finger-lakes
Снимка: Lida

В света на изисканите вина, регионът Фингър Лейкс в северната част на щата Ню Йорк ще заема все по-специално място. Сгушен сред обработваемата земя и вретеновидните ледникови езера, районът се смята за дом на едни от най-добрите вина в Америка. Над 100 винарни са разположени между трите основни езера Cayuga, Seneca и Keuka.

Пиемонт / Piedmont

2-piedmont
Снимка: Max LesZed.com

Пиемонт означава „в подножието на планината“. Това е вторият най-голям район в Италия, намиращ се на границата между Швейцария и Франция. Обграден е от величествените заснежени Алпи и идилично красиви хълмове с лозя, които се разпростират докъдето стига поглед. Районът е определен за световно културно наследство, а лозята в тази част на Италия са най-прочутите. Тук виното върви с бели трюфели и много… любов!

Хоукс Бей / Hawkes Bay

3-hawkes-bay
Снимка: Phillip Capper

Нова Зеландия също крие своите отлични винарни – в залив по протежението на тихоокеанското крайбрежие на Северния остров. Полегати склонове с накацали овце по тях, необятна зеленина, лозя, топло лято с много слънце и дълга есен… Още един малък рай на Земята.

Долината на Рона / Rhône Valley

4-rhone-valley
Снимка: Rob Alter

Втората по големина винена провинция във Франция. Очакват ви удивително красиви села, изключителни лозя и 13 винени маршрута за любителите на напитката на боговете.

Орландо / Orlando

5-orlando
Снимка: Ryan McKee

Очаквайте неочакваното в Орландо. Като изключим изцяло детския имидж на града с хилядите Дисни атракции, новите квартали предлагат винени изживявания от световна класа и страхотна кухня.

Галисия / Galicia

6-galicia
Снимка: @ondasderuido

Окупирал северозападния ъгъл на Испания, регионът Галисия е една уникална лозова градина. Обилните валежи през зимата и пролетта карат всичко да цъфти. Красотата на района в съчетание с морските дарове и изключителното вино прави мястото една от топ дестинациите за любителите на кулинарните изкушения и доброто питие.

Оканаган / Okanagan

7-okanagan
Снимка: stokes rx

Едно блестящо бижу в рамките на Британска Колумбия е долината Оканаган, която се намира на около 400 км източно от Ванкувър. 131 винарни, повече от 8000 акра лозя, широка гама от вина, а наоколо планини, кристални езера и уникална природа – една наистина зашеметяваща туристическа дестинация в Канада.

Долината на Лоара / Loire Valley

8-loire
Снимка: anne arnould

Винарни, които се кипрят по протежението на река Лоара от планините на Централна Франция до Атлантическия океан. Отлични лозя, отлична френска кухня, отлично френско вино сред големи замъци, средновековни градове и малки семейни изби – долината на река Лоара ще ви плени завинаги.

Мендосино / Mendocino

9-mendocino
Снимка: Travis Wise

Мендосино Каунти има 107 винарни и повече от 17,000 дка лозя. Безгрижен, в близост до големия и шумен Сан Франциско, разположен в планината, едновременно с това до океана и даващ възможността да се насладите на чаша хубаво вино, приятна компания, уют и топлота.

Истрия / Istria

10-istria

На ръба на Адриатическия полуостров, известен като Истрия, районът има богата и драматична история. Някога бил част от Австро-Унгарската империя, после управляван от Италия, по-късно включен в бивша Югославия, днес вече е част от Хърватия. Венецианска архитектура, вдъхновяваща кухня, целогодишни фестивали, уникална гледка към Адриатика и фантастични вина. Определено трябва да е задължителна част от списъка с топ дестинации.

Източник: WineEnthusiast
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!